Malatya’da yeni yasak

Sağlık Haber Girişi : 28 Ağustos 2020 10:36
Malatya’da yeni yasak
Yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında Malatya´da bazı kararlar alındı.

Malatya´da lokanta, çay ocağı gibi işyerlerinin kaldırıma, yaya yollarına masa sandalye atarak işgal etmelerine korona virüs önlemleri kapsamında yasak getirildi.

Sanal Instagram haber içi

 


Yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında Malatya´da bazı kararlar alındı.

 

İlhan içen  haber arası


İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Korona virüs salgını ile mücadele amacıyla İlimizde yapılan denetimlerde, çay ocağı, kahvehane, kıraathane, lokanta, restoran, kafe, kafeterya vb. yeme-içme yerlerinin etrafında bulunan kaldırım ve yaya yollarına masa ve sandalye konularak müşterilere hizmet verildiğinin tespit edildiği, bunun da yayaların yürüme alanlarının daraltılarak kalabalıkların oluşmasına, bu işletmelerden hizmet alan müşteriler arasında sosyal mesafenin korunmaması neticesinde salgının yayılmasına sebebiyet verdiği değerlendirilmiştir. Bu nedenle, ilimiz genelinde; çay ocağı, kahvehane, kıraathane, lokanta, restoran, kafe, kafeterya vb. yeme-içme yerlerinin etrafında bulunan kaldırım ve yaya yollarına masa ve sandalye konulmasına müsaade edilmemesine, bu konudaki denetimin belediye zabıtaları, kolluk görevlileri ve görevlendirilen denetim heyetlerince yerine getirilmesine karar verilmiştir" denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ayhan çinkılıç 28 Ağustos 2020 22:56

    bakkal market manav dükkan önlerini görmedinizmi bunlara da yasak olmalı

  • Murat sarıkaya 28 Ağustos 2020 18:59

    On numara bir yasak rabbim razı olur sizlerden inşallah hep böyle devam etmesi dileğiyle uyarmak istediğinizde birde sizinle kavga ediyorlardı tşkürler

  • Mustafa Akdemir 28 Ağustos 2020 16:49

    Kaldırımları işgal eden tüm işyerlerine bu yasak uygulanmalı çarşıda kaldırımlar da yürünmüyor ve birde araba bırakılıyor kaldırımların tümüyle yaya açılması lazım

  • Glcn krmn 28 Ağustos 2020 14:43

    Olması gereken bir yasak hatta daimi olması lazım özelliklede çay ocakları ve kahvehaneler.