casino siteleri

Malatya'da yeşil renk hakim olmaya başladı

Sağlık Düzenleme Tarihi : 25 Aralık 2020 13:06 Haber Girişi : 25 Aralık 2020 13:08
Malatya'da yeşil renk hakim olmaya başladı
Malatya'da Vaka sayısında yüzde 50 düşüş var

Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli’nin  "Vaka sayısında yüzde 50 düşüş var" dediği Malatya’da, risk haritasına yeşil renk hâkim olmaya başladı.

YouTube Haber arası

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, gazetecilere, koronavirüs salgınında kentteki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Bentli, Ekim sonunda Aralık ayı başında yüksek olan hasta ve vaka sayılarında son günlerde önemli düşüşler yaşandığını, kısıtlamanın etkisini gösterdiğini söyledi. Bentli, vatandaşların tedbir ve kurallara duyarlı davrandığını belirterek, "Gerçekten de alınan bu tedbirler, özellikle son bir aydır geceleri çıkışların kısıtlanmış olması, kafe, restoranların, okulların kapanmış olmasına bağlı olarak ve son 2 haftadır da hafta sonu kısıtlamaların olması vaka sayılarımıza da ciddi bir şekilde yansıdı


Malatya’da ‘Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndan (HES) 3 Aralık ve 24 Aralık tarihlerinde 3 hafta zaman aralığıyla alınan görüntüler korona virüsünde vaka sayısındaki düşüşü gözler önüne serdi. HES uygulamasındaki yoğunluk haritasında 3 hafta önce kırmızının hâkim olduğu, bazı yerlerde ufak yeşil noktaların olduğu gözlemlenebiliyordu. Bugün korona virüsü yoğunluk haritasında risk yoğunluğunun azalmasıyla az olan yeşil alanların çoğalmaya başladığı görülüyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nimet Nikbay 26 Aralık 2020 01:37

    Oturduğum mahalle 10 gün öncesine kadar "çok yüksek risk" gösteriyordu, ama şimdi "orta riskteyiz. İnşallah vakalar daha da düşecek. Kurallara uymaya devam edelim lütfen.