Malatya´dan ilk Hac kafilesi 24 Haziran´da gidecek

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Haziran 2022 15:04
Malatya´dan ilk Hac kafilesi 24 Haziran´da gidecek
Malatya´dan kutsal topraklara ilk hac kafilesi 24 Haziran´da gidecek.Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen hac farizası bu yı
Malatya´dan kutsal topraklara ilk hac kafilesi 24 Haziran´da gidecek.
Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen hac farizası bu yıl yapılacak. Hac için başvuru yapıp kurada ismi çıkan 65 yaş altı olan 390 hacı adayı bu yıl Malatya´dan Suudi Arabistan´a gidecek. 190 hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile 200 hacı adayı da özel şirket kanalıyla kutsal topraklara Malatya´dan gidecek.

Malatya´dan ilk hac kafilesi 24 Haziran´da gidecek
Malatya´dan kutsal topraklara ilk hac kafilesi 24 Haziran´da saat 14.15 uçağıyla özel şirket organizesiyle gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile de hac kafilesi 25 Haziran´ı 26 Haziran´a bağlayan gece saat 01.00´de Malatya´dan kalkış yapacak uçak ile kutsal topraklara hareket edilecek.

İki gün seminer gördüler
Bu arada, Malatya´dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları, geçtiğimiz günlerde iki gün seminer gördüler.
Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen iki gün süren seminerde, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu `İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki´, İl Müftü Yardımcısı Yasir Ataş `Hacın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı´; Darende İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar `Hz. Peygamber (SAV) ve Mescid-i Nebevi´; Başvaiz Mesut Koşar `Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci´; Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Habip Öztürk `Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık´ konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Seminer Sağlık İl Müdürlüğü Personelinin Temel Sağlık Bilgisi ve Salgın Hastalıklar hususunda verdikleri bilgilerin ardından İl Müftü Vekili Fikriye Özkan´ın Hac ve Umrede Kadınlar konulu sunumu ile son buldu.