casino siteleri

Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu

Gündem Haber Girişi : 14 Temmuz 2022 18:28
Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu
Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu


-Kahtalı'dan 15 Temmuz mesajı

YouTube Haber arası

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'u asla unutmadıklarını belirten Kahtalı, "15 Temmuz 2016 hain işgal ve ihanet girişiminin 6. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz bu ülke için önemli bir sınavdı ve Allah'a hamdolsun milletimiz sayesinde o sınavı başarılı bir şekilde geçtik. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu ile Peygamber ocağı şanlı ordumuzun içine sızan FETÖ’cü hainler tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, hiçbir düşmanın ve düşman devletin dahi cesaret edemediği ve başvuramadığı bir alçaklığa başvuruldu. Milletin tankıyla, silahıyla, uçağıyla millete bomba yağdıran, ateş açan hainler o gece hainliğe adeta yeni bir anlam kazandırdılar.  FETÖ üyesi hainlerin girişimi milletimizin sarsılmaz iradesi ile bertaraf edildi ve asrın en büyük ihanetine karşı asrın en önemli zaferi olarak tarihteki yerini aldı. Fetullahçı Terör Örgütü tarafından tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz işgal girişimi sırasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece imanı, inancı, yüreği ve cesaretiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiş ve ihanet girişimini şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Söz konusu vatan olunca dün nasıl Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda milletimiz 7 düvele karşı koyup destanlar yazmışsa, 15 Temmuz’da da aynı ruh ve aynı inançla kurşunlara ve tanklara kendisini siper ederek yeni bir destan yazdı. Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi. Bin yıldır vatan kıldığımız bu aziz topraklar birliğimizin ve dirliğimizin teminatıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklar, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da geçilemeyen iman dolu sinelerin otağıdır. 15 Temmuz gecesinin o zifiri karanlığında kahraman milletimizin kurtardığı sadece aziz vatanı değil, aynı zamanda şeref, haysiyet ve izzetleri oldu. O karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu ihanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbe girişimine karşı durup 27 gece sabahlara kadar nöbet tutan yediden yetmişe tüm Malatyalı hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bir hilal uğruna o gece canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle yad ediyor, gazilerimize de Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

-Çakır'dan 15 Temmuz mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz ihanet girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Çakır,  "O hain işgal girişimini unutmamak gerekiyor. O gece Edirne'den Kars'a, Hatay'dan Trabzon'a, Malatya'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin her köşesinde destan yazıldı. Bu millet nasıl ki Çanakkale'de yedi düvele meydan okuduysa bu ülke üzerinde emelleri olanlara o gece tekrardan meydan okudu. Girişimle birlikte Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Malatya'da kısa sürede inanılmaz bir kalabalık oluştu. Vatandaşlarımız sokaklara indi ve meydanları hınca hınç doldurdu. Hainler için büyük öneme sahip illerden biri de Malatya'ydı. Malatya'da bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda mühimmat dolu uçakları kaldırıp milletin üzerine bomba yağdıracaklardı ama tabii o gün Büyükşehir Belediyesi olarak havaalanındaki pistleri otobüsler ve iş makineleri ile  derhal  kapattık ardından da şehirdeki ana arterleri, emniyet müdürlüğü binası ve 2. Ordu Komutanlığına giden bütün yolları kapattık. Aldığımız bu tedbirler ile  hainlerin emellerini adeta sekteye uğrattık.  Bu noktada Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu diyebiliriz. Hakikaten o gece Malatya'da yapılanlar bugüne kadar görülmemiş destansı  hadiselerdi. Ben o gece sokakları dolduran yüz binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum" dedi.

15 Temmuz'un bir ihanet ve işgal girişimi olduğunu dile getiren Çakır, "Biz bu hain geceyi asla ve asla unutmayacağız. Gelecek nesillerimize 15 Temmuz ihanetini çok iyi anlatmamız lazım. 15 Temmuz basit bir hadise değildir. 15 Temmuz aylarca hatta yıllarca planlanan, bu ülkenin düşmanlarının ortak bir hevesiydi. 15 Temmuz gecesi bu ülke parçalanmak ve bölünmek istendi. O gece onların hesabı tutmadı. Allah'ın hesabı her zamanki gibi üstün geldi. O gece milletimiz destansı bir mücadele verdi, Cumhurbaşkanımıza ve iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi okunan ezanlar tank seslerini, uçak seslerini susturdu. Bu milletin üzerine bomba yağdıran hainler, Özel Harekat Daire Başkanlığına, Meclise bomba atan hainler dersini aldı ve cezasını da çekiyor. Bu ülkede darbe heveslisi olanlar, bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu iyi bilsin ki 15 Temmuz'a millet nasıl karşı durduysa aynı şekilde size ve sizin planlarınıza da karşı durur.  15 temmuz'da milletimizin  gücünü ve imanını herkese göstermiş olduk. Ben bu vesileyle  bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum, milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah'tan, bu millete bir daha öyle karanlık geceler yaşatmamasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

-Tüfenkci'den 15 Temmuz mesajı

 

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'un milletin destanı ve direnişi olduğunu söyleyen Tüfenkci,  "15 Temmuz'u bazıları unutturmaya çalışıyor ancak biz 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'un bizlere yaşattığını ve ülkemizde oluşturduğu derin yaraları asla göz ardı etmeyeceğiz. Hafızalarımızı hep diri tutacağız. 15 Temmuz'da bu millet uçurumun eşinden döndü. Belki bazı insanlarımız çok çabuk unutabiliyorlar. Bazıları bu darbe girişimine darbe girişimi bile diyemiyorlar. Şu bir gerçek 15 Temmuz’da maalesef içimizdeki hainler bu millete silah doğrultabildiler. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, şehit oldu. O gece aslında hainler aldıkları emirle bu ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalıştılar. O gün birçok planları, hesapları tutmadı. Emin olun ki o hesaplar tutsaydı bugün çok farklı şeyler olurdu.  Milletimizin direnişiyle bu hain girişim önlenmiş oldu. Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız sayesinde hainlerin emelleri boşa gitti. Milletimiz 15 Temmuz’u unutmadı. Unutmayacağına da inanıyorum. Çünkü o milletin bir direnişiydi. Milletin bir destanıydı. Sivil iradenin bu ülke için ne kadar gerekli olduğu göstermesi bakımından önemliydi. O gün meydanlarda her görüşten olan insanlar vardı. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz'un yaralarını kısa sürede sardık. Hainlere hesap sorduk sormaya da devam ediyoruz.  Ben bu vesileyle bu vatan için canını ortaya koymuş bütün  şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum, vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin, ülkemizin üzerinde kötü emeller olanlara fırsatlar vermesin" ifadelerine yer verdi.

 

AK Partili Çalık'tan 15 Temmuz Mesajı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, 15 Temmuz günü Türk milletinin demokrasiye ve Türkiye'nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koyduğunu belirtti.

15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulayan Çalık, zaferle neticelenen bu destanın 6. yıl dönümünde hürriyetine, bayrağına, vatanına sahip çıkma pahasına canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, kahraman gazileri ise minnetle andığını belirtti. 

Darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını Türkiye'ye karşı yapılan bir işgal hareketi ve bölüp parçalama girişimi olduğunu söyleyen Öznur Çalık, "Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır." ifadesini kullandı.

Milletvekili Çalık, şunları kaydetti: "251 vatandaşımızın şehit, 2 binden fazla vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum. Bugün bizlere düşen, tarihimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmektir."

 

Başkan Çınar’dan 15 Temmuz mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başkan Gürkan mesajında, ''15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesidir. 15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır. O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale’den ve nicelerinden ders almayanlar, 15 Temmuz’da bir kez daha bizzat Türk Milleti tarafından bayrağa sahip çıkmanın ne demek olduğunu öğrenmiştir. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin ve hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Gürkan'dan 15 Temmuz mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Gürkan, mesajında, "Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odakları ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin ortaya koymaya çalıştıkları 15 Temmuz hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı. Çünkü o gece karşılarında Malazgirt’te, Niğbolu’nda, İstanbul’un Fethinde, Ridaniye Zaferinde, Preveze Deniz Zaferinde ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi vatanını her ne pahasına olursa olsun düşman ellere teslim etmeyecek inanca sahip bir millet vardı. Yüzyıllardır ülkemiz üzerinde hain emellerini gerçekleştirmek isteyen, Türk Milletinin müreffeh bir seviyeye gelmesini, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmasını sindiremeyenler hain emellerini gerçekleştirmek için her türlü karanlık oyunu oynamaya devam etmektedirler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Gençliğe Hitabesinde dile getirmiş olduğu gibi - İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin- diyerek şer odaklarının buldukları her fırsatta bu tür eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini söylemişti. Şanlı tarihi kahramanlık destanları, ilim irfan destanları ile dolu olan milletimiz, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında yeni bir Kahramanlık Destanı daha yazmıştır. Hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Güder’den 15 Temmuz mesajı

 

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Güder, mesajında, ''15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiş, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan Milletimiz, bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Darbeye darbe yapan bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. O hain girişim, tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı ama milli hafızamız halen daha canlı ve dipdiri. Hain emellerini gizleyerek aramıza sinsice giren, kuklası ve taşeronu oldukları emperyalist güçlerin talimat ve direktifleriyle iş gören ve bu uğurda kendi milletine kurşun sıkacak kadar canileşenleri zihnimize tek tek kazımış durumdayız. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyorum. Bu vesileyle vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahramanlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize, 15 Temmuz Destanı'na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.