casino siteleri

Malatya Film Festivali İptal Edildi

Kültür-Sanat Düzenleme Tarihi : 15 Kasım 2020 18:37 Haber Girişi : 15 Kasım 2020 18:38
Malatya Film Festivali İptal Edildi
Malatya Film Festivali İptal Edildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, yapılacak olan 10. Malatya Uluslararası Film Festivali iptal edildi.

YouTube Haber arası

İşte o açıklama;

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Milli birlik ve beraberliğini, Aziz milletimizin manevi değerlerini misyon edinen hususiyetlerin beyaz perdeye yansımasını sağlayabilmek adına; 2010 yılında Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle başlatılan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin 10.’ sunu tertip etmeyi planladığımız bu dönemde, pandeminin gerek Ülkemizde; gerekse tüm dünyada etkisini arttırdığı, bu doğrultuda tedbir maksatlı alınan kararların öneminin daha fazla hissedildiği herkesçe malumdur. Bu durum, festivalimiz ile ilgili yeni kararlar alınması zaruretini doğurmuştu r.
Bilindiği üzere bugüne kadarki tüm festivallerimizde ana gayemiz; ülkemizin aile ya pısı, manevi değerlerimiz ve bizi biz yapan geleneklerimizden beslenerek topluma ve geleceğe beyaz perde aracılığıyla mesajlarımızı iletmek olmuştur.
Pandemi ve bundan kaynaklı zorlu şartlara rağmen festivalimizin kesintiye uğramasının önüne geçme çabamız da yukarıda bahsi geçen temel değerlerimize bir nebze olsun hizmet etme misyonumuzdan kaynaklıdır.
Tüm bu açıklamalar muvacehesinde; iyi niyetli çıkılan bu yolda, bazı yayın organlarında yer alan haberler ve bundan kaynaklı farklı anlaşılmaların önüne geçmek, yeni spekülasyonlara yol açmamak ve festivalimizin selameti açısından pandemi dönemi gereksinimleri de dikkate alınarak bu yıl yapılması planlanan 10. Uluslararası Film Festivali iptal edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Malatyali 17 Kasım 2020 11:09

    Antalyaya yakisir orda yapsinlar festivallerini

  • Ömer Hanli 16 Kasım 2020 00:01

    Tabi tabi kesin öyledir. Iptal edilmesine çok sevindim olması gereken de buydu. Milletin aklı ile dalga geçmesinler artık biz yaptık oldu devri bitti. Güzel şehrimizin daha önemli ve daha güzel projelere ihtiyacı var

  • Yeşim yağan 15 Kasım 2020 22:06

    Kesin pandemidendir malatya halkının verdiği tepkiden değilde çok komiksiniz bulamama kadar sanki pandemi yoktu o tepkilere sana yeyer