Malatya genelinde 69 bin 431 bina incelendi

Malatya Düzenleme Tarihi : 04 Eylül 2020 16:02 Haber Girişi : 04 Eylül 2020 16:03
Malatya genelinde 69 bin 431 bina incelendi
AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya genelinde kesin hasarda incelenen toplam bina sayısının 69 bin 431 olduğunu ve bugüne kadar 362 acil yıkılacak binanın 350’sinin yıkımının tamamlandığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Battalgazi İlçesi’ne bağlı Hacıyusuflar Mahallesi’ni ziyaret ederek, 9 mahalle muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Sanal Instagram haber içi

 

Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi, Pütürge, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların en geç Pazartesi gününe kadar aşılmış olacağını ve askıya çıkacağını söyledi.

 

“362 acil yıkılacak binanın 350’si yıkılmıştır”

Çalık, Malatya genelinde kesin hasarda incelenen toplam bina sayısının 69 bin 431 olduğunu belirterek, “Malatya’mızın 5 ilçesinde toplam kesin hasar bağımsız bölüm sayısı 242 bin 305, itiraz sonucunda incelenen bina sayısı 4 bin 127 olup, Battalgazi ilçemizde kesin hasarda incelenen bina sayısı 30 bin 35’dir. Malatya genelinde 362 acil yıkılacak binanın 350’si yıkılmıştır. Malatya’da ağır hasar tespiti yapılan binaların 1025 tanesi yıkılmıştır” dedi. Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrasında Malatya genelinde yapılacak Tarım-Köy projesi kapsamında yapılacak köy konut sayısının 1500’e çıkartıldığını kaydetti.

 

“Mahallelerimizin sorunlarını görüştük”

İlhan içen  haber arası

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Hacıyusuflar Mahallesi’nde 9 mahalle muhtarı ile bir araya geldiklerini ve sorunlarını konuştuklarını söyledi. Güder, “Depremde ağır hasar alan konutların yerine yapılacak olan yeni konutlarla alakalı görüşme yaptık. Bir kısım sorunları çözdük. Bir takım sorunları da Battalgazi Belediyesi, Valiliğimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve AFAD İl Müdürlüğümüz ile kısa sürede çözeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.