casino siteleri

Malatya Havalimanı yeni terminali 2023'te açılacak

Siyaset Haber Girişi : 28 Mart 2022 20:29
Malatya Havalimanı yeni terminali 2023'te açılacak
Malatya Havalimanı yeni terminali 2023'te açılacak


Malatya Havalimanı yeni terminal binası için geri sayım başladı. Yüzde 40'ı tamamlanan binanın, 2023'te açılması planlanıyor.

YouTube Haber arası

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da yapımı bir yıldır devam eden ve 2023'te hizmete açılması beklenen Malatya Havalimanı yeni terminal binası ile diğer tesislerin yaklaşık yüzde 40'ının tamamlandığını açıkladı.

 

Milletvekili Çalık, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz ile birlikte yapımı devam eden Malatya Havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulundu. Çalık, havalimanı terminal binasının temelinin 6 Şubat 2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımlarıyla atıldığını anımsatarak, sözleşme şartnamesine göre 2023 yılı Şubat ayında tamamlanması öngörülen yeni terminal binasının daha erken bitirilmesi için yoğun mesai harcandığını kaydetti.

 

"YILLIK 2,5 MİLYON YOLCU KAPASİTESİNE ULAŞACAK"

 

Çalık, bir yıldır devam eden inşaatta yaklaşık yüzde 40 ilerleme kaydedildiğini, ısı-güç merkezinin kaba inşaatının tamamlandığını, terminal binası ve yeni apronun inşaatının devam ettiğini söyledi. Mevcut terminalin şu anda yıllık 1 ile 1,2 milyon arasında yolcu kapasitesi ile çalıştığına dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:


"Yeni terminal binamızın yolcu kapasitesi 2,5 milyona çıkmış olacak. Mevcut terminalin üç katı büyüklüğünde iç mekanları çok daha konforlu, çok daha kompakt bir şekilde çalışabilen yaklaşık 27 bin metrekarelik kapalı alanı olan, iç ve dış hatlara hizmet eden hem yolcu bankolarıyla hem pasaportuyla çok daha modern bir tesis, Malatya’mıza ve çevre illerimize hizmet etmek için 2023 yılı içerisinde faaliyete geçmiş olacak. Sadece terminal binası yapılmıyor. 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binasının kaba inşaatı tamamlandı, ince işleri devam ediyor. 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahasının da yapımı yoğun bir şekilde devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

 

Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz ise, havalimanı terminal binasının belirlenen sürede tamamlanarak, Malatya’ya Türkiye’nin en güzel havalimanı terminallerinden birinin kazandırılacağını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.