Malatya Milli Eğitim Müdürü değişiyor mu?

Eğitim Haber Girişi : 02 Ekim 2019 13:06
Malatya Milli Eğitim Müdürü değişiyor mu?
Son dakika Malatya Milli

Hazırlıkları sürmekte olan İl Milli Eğitim Müdürleri kararnamesi ile bazı illerin Milli Eğitim Müdürlerinin yerlerinin değişeceği bazılarının ise görevden alınacağı belirtiliyor. İl Milli Eğitim Müdürleri kararnamesi ile ilgili edinilen kulis bilgilerine göre Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın görevden alınacağı belirtiliyor. Boşalan Malatya Milli Eğitim Müdürlüğüne kimin atanacağının henüz belirlenmediği aralarında akademisyenlerin de olduğu birkaç ismin Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü için adının geçtiği gelen bilgiler arasında.

Sanal Instagram haber içi

Hatırlanacağı üzere Ağustos ayında 14 ilin Milli Eğitim Müdürünün değiştiği yayımlanan kararnameyle açıklanmıştı. Bazı illerin Milli Eğitim Müdürünün akademisyen kökenli olması dikkat çekmişti. Bakanlığın akademisyenleri öğretmen veya idareci olarak okullarda görev almaları için çalışmalarının olduğu biliniyor.

MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE KİM ATANACAK?

Malatya İl Milli Eğitim Müdürünün kısa süre içerisinde görevden alınacağı iddiası üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü için İsimlerin gündeme gelmeye başladığı belirtiliyor. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü için Malatyalı siyasilerin isim önerilerinde bulunduğu, Milli Eğitim Bakanlığın gelen önerileri değerlendirmeye devam ettiği ve kendilerinin de belirlediği kriterler çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne atamaların en kısa sürede açıklanacağı gelen kulis bilgileri arasında.

Yine edinilen kulis bilgilerine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin atamalarında liyakati esas alacağı ve özellikle kamuoyunun kabul edeceği isimlerin atanacağı kaydediliyor. Özellikle görevde olan Müdürlerin son yıllardaki başarılarının göz önünde bulundurulduğu dolayısıyla Malatya Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmasına sebep olarak da Malatya’nın Lgs ve Ygs il sıralamasındaki başarısızlığı gösteriliyor. 

İlhan içen  haber arası

Malatya 2019 yılında gerçekleştirilen LGS sonuçlarına göre 81 il çerisinde bir önceki yıla göre 6. Sıradan 32. Sıraya düşmüştü.