Malatya'nın Trafik Sorunun Yüzde 93'ü Çözülmüş

Özel Haber Haber Girişi : 03 Kasım 2022 21:58
Malatya'nın Trafik Sorunun Yüzde 93'ü Çözülmüş
Malatya'nın Trafik Sorunun Yüzde 93'ü Çözülmüş


BUSABAH TV Youtube kanalında her çarşamba saat 20.00’da yayınlanan Bakış Açısı programının bu haftaki konuğu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu. 

Sanal Instagram haber içi


BUSABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinem Hatun Davut  ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın'ın sunduğu Bakış Açısı programın konuğu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu.

 

Malatya’da trafik sorunun yüzde 93’nü çözdüklerinin altını çizen Gürkan, “Yaptığımız araştırmalara göre 2019 yılında Malatya’nın birinci sorunu yüzde 87,5 oranla trafik ve ulaşım çıkmıştı. Geçtiğimiz ay genel merkezimizin yaptığı araştırmada Malatya’nın trafik sorunu yüzde 7 çıktı. Biz daha Kuzey Kuşak Yolunu açmadık, Güney Kuşak Yolunu açmadık ve Kuzey Çevre Yolunun da bir kısmını açtık. Ama Alp Er Tunga Bulvarını açtık, Anayurt Bulvarını açtık, Danişment Gazi Bulvarını açtık. Şehir merkezinde ise Sıtmapınarı ile Hüseyinbey köprüsü arasında bu sıkıntı var. Biz deprem bölgesi olmamız hasebiyle Battalgazi Belediye binasının altına otopark ve sığınak yaptık, Millet bahçesinin altına otopark ve sığınak yaptık, şuan ki Cumhuriyet meydanının altına otopark ve sığınak yaptık. İleriki aşamada tüm bu yolları açtığımız zaman bu alanın yayalaştırılması İstiklal caddesinde olduğu gibi gerek trambüs ve tramvay gibi lastikli araçlarda sürekli seyri sefer yaparak vatandaşlarımızın alışverişlerine engel olmayacak bir yerel çalışma projemiz var” dedi.

 

Sinem Hatun Davut BUSABAH Gazetesi Malatya Sanal Haber

İlhan içen  haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kazım 04 Kasım 2022 09:12

    Sanayiden Hasanbeye çıkana kadar çile