casino siteleri

Malatya Protokolünün Bayram Mesajları

Malatya Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 24 Mayıs 2020 14:02
Malatya Protokolünün Bayram Mesajları
Malatya Protokolünün Bayr

Ramazan bayramı öncesi Malatya’nın siyasi ve mülki erkanı birer mesaj yayımlayarak tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti. Verilen mesajlarda birlik beraberlik vurguları ön plana çıktı. Ramazan’ın sona ermesinin ardından bayram öncesi Malatya’nın siyasi mülki erkânları ile stk yöneticileri birer mesaj yayımlayarak Ramazan bayramını kutladılar.

YouTube Haber arası

Malatya Valisi Aydın Baruş: Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bizleri Ramazan Bayramı'na kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Rahmet, bereket ve mağfiret vesilesi olan Ramazan Ayı’nı, maruz kaldığımız salgın tehlikesi nedeniyle camilerden ve teravihlerden mahrum kalarak geçirmenin burukluğunu hissettik.

Bayram günlerinde, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımız, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız bayram sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek bayramlara sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.

Bayram günleri, milli ve manevi değerlerimizi bütün güzellikleriyle hissettiğimiz, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak barıştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, ortak hedefimiz olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı gerçek anlamda idrak etmemizi sağlayacaktır.

Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, telefonla da olsa kendileriyle hemhâl olmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 

Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan herkese sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum. 

Malatya Milletvekili Öznur Çalık; Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nı bir kez daha geride bırakmanın buruk bir sevincini yaşarken, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, birlik ve beraberliği güçlendiren Ramazan Bayramı’nı da karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

            İçinden geçtiğimiz şu süreçte Ramazan Bayramımızı evlerimizde geçirecek olsak da bayram ruhunu, millet olarak yaşayacağımıza inanıyorum. Teknolojinin bizlere sunduğu imkanlarla büyüklerimizle, akrabalarımız ve dostlarımızla görüşecek, bayramımızı kutlayacağız.  Bayramda tedbiri elden bırakmayacak, bu zor günleri sağduyu ve sabır ile birlikte atlatacağız.

            Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın aziz milletimize, tüm İslam Alemine, ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, mutlu ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ; Kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygularının en üst seviyede yaşandığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaştık. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşsiz bir fırsattır. Ramazan Bayramı'nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimizi iyilikte ve hayırda buluşturmasını diliyorum.

Ramazanın ibadet, bayramın ise ziyaret zamanı olduğunu biliyoruz. Ancak bu bayram KOVİD-19 pandemisi nedeniyle, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için evde kalmak zorundayız. Bu bayramda yapacağımız fedakarlık, özlediğimiz ve alıştığımız diğer bayramlara ulaşmamızı sağlayacaktır. Milletimiz, karşılaştığı bütün sıkıntılardan dayanışma ruhuyla kurtulmuştur. Bu zorlu süreci de dayanışma ruhuyla inşallah atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan Bayramı’nın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya, sağlık, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum.

Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan ayını huzur ve sükûnet içinde tamamlayarak bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Milletvekili Kahtalı, "Bu sene ne yazık ki, iftar ve sahur sofralarında bir araya gelemedik, teravih ve mukabelelerde buluşamadık ama gönüllerimiz yine her daim bir ve beraberdi" dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle bayram ziyaretlerinin gerçekleştiremeyecek olmanın hüznü içerisinde olduklarını ifade eden Kahtalı, mesajını şöyle sürdürdü:
"Vatandaşlarımız devletimizin almış olduğu tedbirlere riayet ederse inşallah diğer bayramda yine eski günlerdeki gibi bir arada olacağız. Korona virüsle mücadelenin getirdiği kısıtlılıklar içinde de olsa milletimiz yine sabrın, dayanışmanın, kenetlenmenin ve yardımseverliğin en güzel örneklerini yaşadı ve yaşattı. Allah’tan, rızasını kazanmak amacıyla tutulan oruçları ve yapılan ibadetleri kabul etmesini diliyorum. Bayramlar, aile ve sosyal hayatımızın en önemli günlerdir. Bayramlar, kırılan gönülleri onarmak, dargınlıkları, küskünlükleri ortadan kaldırmak için değerlendirmemiz gereken paha biçilmez fırsatları. Millet olarak bayramları daima dostluk ve kardeşlik duygularıyla kenetlenerek coşku ve heyecan içinde yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz ülke olarak önümüze çıkan her türlü badireyi aşmakta, her türlü zorluğun üstesinden gelmekte bize büyük bir güç ve irade kazandırıyor. Bu sebeple maneviyatımızı kuvvetlendiren bayramlarımızı çok önemli görüyor, bizi birbirimize kenetleyen bu ruhu gelecek nesillere aktarmak noktasında büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bu güzel bayram günlerinin hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığa sağlık ve esenlik getirmesini, hepimizin gelecek umutlarını tazelemesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ; “Sevdiklerimizle sağlıklı bir şekilde hep bir arada olacağımız her bir günün de aslında yaşamımızda bayram olacağını bilmeliyiz.

Sılalar belki bugün gurbet.

Ama gurbetlerin sıla olacağı kayısı tadında bayramlarımız da olacak.

Bu süreçte büyüklerimizin ellerinden,  küçüklerimizin gözlerinden öpemezsek de, yüreklerimizin, gönüllerimizin, coşkularımızın hep bir arada olduğunu biliyoruz.

Bayramlar; çocuklarla gençlerle bir başka tatlı, bayram aslında onlarla güzel, çocukların sesi, gençlerin cıvıltısı bayramın neşesi. Çocuklarımız ve gençlerimize daha güzel bayramları ve daha sağlıklı günleri yaşatmak için kontrollü sosyal hayat şartlarına uyuyoruz ve maskesiz sokağa çıkmıyoruz.

Evde kalalım, sağlıklı kalalım.

Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı kalmakta bayramdır. Ramazan Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara ve sağlıklı günlere vesile olmasını diliyorum.

 Bu vesileyle evlatlarını vatan ve bayrak uğruna feda eden şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ;Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk’ sözleriyle mesajına başlayan Başkan Güder, “Bizlere verdiği nimetler arasında en mühimlerinden biri olan bayramlardan ilkine, mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi bizlere nasip etsin. Çok şükür başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuştuk. Bir süredir dünyanın en önemli gündemi olan ve tüm alanlarda belirleyiciliğini sürdüren yeni tip korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde ilk defa bu Ramazan Bayramı’nı evlerimizde geçireceğiz. Tüm dünya ülkelerinin ve Türkiye'mizin, koronavirüs tehlikesiyle mücadele ettiği zorlu bir sürece denk gelen Ramazan ayı, bize yeni tecrübeler kazandırırken, toplumumuzdaki paylaşma, dayanışma, birlikte hareket etme duygularımızı pekiştirmemize vesile olmuştur. Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramı'nı bu yıl koronavirüs nedeniyle mesafeleri koruyarak kutlayacağız. Bu bayramı, sevdiklerimizle kucaklaşmadan geçireceğiz. Belki de yaşamımız boyunca ilk kez bir bayram sabahında sevdiklerimizle sofralarda bulaşamayacak, büyüklerimizin ellerinden öpemeyecek, hayır dualarını alamayacak ve küçüklerimize şekerlerini ikram edemeyeceğiz. Ancak önemli olan onları hatırlamamız, telefondan da olsa onlara en güzel duygularımızı ifade etmemizdir. Bu bayramda karantina bize şunu da öğretecek. Birbirimizi göremesek de gönüllerimizin bir olduğunu, birliğin beraberliğin sandığımızdan çok daha kıymetli olduğunu gösterecek ve kalplerimiz gelecek çok daha güzel günlerin hayaliyle hep birlikte çarpacak. Tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgınının bir an önce son bulmasını; huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz. Millet olarak nice zorlukları birlik- beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah. Bu vesileyle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur, bereket ve sosyal barış dolu, hastalıklardan arındırılmış aydınlık yarınlar diliyorum. Ülkemizi ve dünyayı sarsan salgın dolayısıyla yaşadığımız zor günleri hep birlikte atlattığımız, sosyal mesafe engelini aştığımız ve tekrar kucaklaştığımız bayramları yaşamak en büyük temennimizdir. Kurallara riayet ederek geçireceğimiz Ramazan Bayramı’nın ardından inşallah korona virüs belasından kurtulacak ve çifte bayram yapacağız” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,  Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ramazan Bayramı’nın, hayırlı bir sürecin başlangıcı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Sadıkoğlu, "Yardımlaşma ve dayanışmanın tesisi ile her türlü insani, ahlaki değerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan bu müstesna günlerde, manevi huzura erişmemize vesile olan mübarek Ramazan ayını uğurlarken, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın da mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Birlikteliğin ve aile olmanın muazzam cazibesi içerisinde, kalabalıklarla kutlamaya alışık olduğumuz bayramı, pandemi süreci nedeniyle maalesef belirli kısıtlamalar dairesinde geçireceğiz. Umuyoruz ki; dünyayı sosyal, ekonomik ve politik düzeyde beklenmedik bir anda, benzersiz bir yıkıma uğratan salgın üzerinde, yakın zamanda tam kontrol sağlanır. Bu süreçte edindiğimiz tecrübeler ise bir ömür boyu nasihat heybemizde, bizlere ve gelecek nesillere birer uyaran olarak baki kalır” ifadelerine yer verdi.
Sadıkoğlu, “Ölüm korkusunun küreselleştiği, evlere kapandığımız, sokakta yürüyebilmenin, dostlarımızı, büyüklerimizi ziyaret edebilmenin, tokalaşmanın, sarılmanın, hatta bir çay ocağında çay içmenin dahi lütuf olduğunun idrakine vardığımız bir dönemi kitlesel boyutta yaşıyoruz. Dileriz ki bu şerden hayırlar çıkarabilelim. Dünyayı, yaşamı, doğayı yeniden keşfederken; insan olmayı ve ben merkezli bir yaşamın fıtratımıza aykırı olduğu gerçeğini yeniden görebilelim. Yaşadığımız bu olağanüstü dönemin, milletçe, suni gündemlerden uzaklaşmamıza, enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, toplumsal barış ve uzlaşma bilinci ile aydınlık bir yarın için sarf etme şuurunun tesisine vesile olmasını diliyorum. Deprem felaketi ardından başlayan salgın hastalık kabusu ile zor bir dönemde eda ettiğimiz Ramazan-ı Şerif'i uğurladığımız şu mübarek günde, Ramazan Bayramı'nın tüm halkımız için hayırlı bir sürecin başlangıcı olmasını temenni ediyor, sıhhat, afiyet ve huzur dolu nice bayramları birlikte karşılamayı Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca'nın Ramazan Bayramı mesajı yayımlayarak, “Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince, evlerimizde kalarak ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekmektedir” dedi.
Koca mesajında, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelenen mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü kalbimizde oluşurken; bir yandan da Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanı insan yapan değerlerin çok güçlü olarak yaşandığı birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan bayramlarımız, milletimiz için de son derece önemli ve kutsal bir yere sahiptir.
Bayramlar aile, eş, dost akraba, komşuluk ilişkilerinin geliştiği, karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küskünlerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir. Virüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de teknolojinin bize sunduğu iletişim kanalları ile onların yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu zor günleri, devletimiz ve milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bu nedenle Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince, evlerimizde kalarak ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekmektedir. Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak isek, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını da hatırlayarak, onların da yanında olmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine vesile olması ümidiyle teşkilat mensuplarımızın, Malatyalı hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Bayramını en içten duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum "ifadelerine yer verdi.