casino siteleri

MALATYA RIŞVANLILARI DERNEĞİNDEN ADAY LİSTESİNE TEPKİ

Haber Girişi : 10 Nisan 2015 10:56
MALATYA RIŞVANLILARI DERNEĞİNDEN ADAY LİSTESİNE TEPKİ
AK Parti 2015 milletvekil

İŞTE O AÇIKLAMA:

Deprem konutları

Değerli Malatyalılar malumunuz olduğu üzere AK Parti 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimleri için aday belirlerken Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını davet ederek temayül yoklaması yaptı. STK’ların yönetim kurulu üyelerinin katıldığı temayül yoklamasına Malatya Rışvanlılar Derneği olarak biz de katıldık.

RIŞVANDER olarak STK temayül yoklamasına esastan olmasa bile usulen pek çok çekincemiz olmasına rağmen, halkımızdan ve aday adaylarından gelen yoğun talepler doğrultusunda halkımızın sevdiği, desteklediği ve Malatya’ya faydalı olacağını düşündüğü aday adaylarının desteklenmesi ve yalnız bırakılmaması gerektiği düşüncelerini dikkate alarak oylamalara katıldık.

En başta halkımızın bilmesini arzuladığımız konu biz ve bizim gibi oylamaya katılan tüm sivil toplum kuruluşlarınında bu oylamaya katılmaktaki amacı halkımızın sevdiği ve Malatya ve Türkiye siyasi hayatına değer katacağını düşündüğü adayları desteklemekti. Ancak bu oylamanın gerçek anlamda halkın nabzını tutmak maksadıyla yapılmadığı oylama salonundaki ciddiyetsizlikten de anlaşılıyordu. Kimlerin oy kullanacağı net bir şekilde belirlenmemiş ve seçimin bağımsız bir kurum tarafından denetimi yapılmadığı gibi seçim sonuçlarıda kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi oylamada yer almayan aday adayları aday gösterilmiştir.Adayların açıklanmasından sonra basın açıklaması yapan AK Parti SözcüsüSayın Beşir Atalay aday belirleme sürecinde Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin aday belirlemede etkili olduğumealinde bir açıklama yapmıştır. Diğer şehirlerde ne yapıldığı konusunda bilgi sahibi olmasak ta Temayül listesinde olmayan aday adaylarının ve halkın teveccüh etmediği insanların aday yapılmış olması en azından Malatya için bu açıklamanın bir hükmünün olmadığını göstermektedir.

Değerli halkımızın ve aday adaylarımızın bilmesini isteriz ki demokratik bir adım olacağını düşündüğümüz ve bu niyetle katıldığımız temayül yoklamasının sonucu şeffaf bir şekilde tecelli etmemiştir. Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak burada kullanıldığımızı, aldatıldığımızı, irademize saygı gösterilmediğini ve halkta karşılığı olan adayların gösterilmemesi günahına Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak edilmeye çalışıldığını,iyi niyetimizin suiistimal edildiğini kamuoyunun bilmesini isteriz.

Burada bir zorunluluk olarak kamuoyuna açık yüreklilikle belirtmek istiyoruz ki biz bu sonuçlardan sorumlu değiliz.Bizler siyasetin vekil değil asli unsuru olan halkımızla birlikte hareket etmeye ve siyasi karar alıcıların halkın demokratik taleplerine karşılık vereceği bir siyasi zemin için çaba sarf etmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

YouTube Haber arası

MALATYA RIŞVANLILARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU