casino siteleri

Malatya Sanal Haber’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 05 Eylül 2019 22:59 Haber Girişi : 05 Eylül 2019 22:58
Malatya Sanal Haber’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup
Malatya Sanal Haber’den C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'ya geliyor. Cumhurbaşkanının Malatya'da bir dizi programa katılması ve ardından Malatyalılarla kucaklaşması bekleniyor. 

Deprem konutları

 

Malatya'nın yerel seçimde en fazla oy alan illerden biri olması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geliş sebebi olarak biliniyor. Bu münasebetle Malatya adına Cumhurbaşkanı Erdoğandan açık bir mektupla beklentileri sıralamak gerekiyor. Öyle ki bu beklentiler, kimi zaman söz olarak verilse de veya yarıda kalan çalışmalardan oluşsa da  çeyrek asırdır üzerinde konuşulan ancak tamamlanmayan çalışmalardan oluşuyor. 

Malatya için hayati öneme sahip beklentileri şu şekilde sıralamak mümkün. 

 

Kuzey Çevreyolu

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, belkide Malatya'nın en çok üzerinde konuştuğu, her seçimde vaat edilen ancak bir türlü bitirilemeyen şehrin adeta kanayan yarası kuzey ve güney çevre yolu için siz devreye giriniz.

 

Hızlı Tren

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, siz de takdir edersiniz ki Malatya tarihi ipek yolunun kavşak noktası konumunda bir il. Sivas'a kadar uzanan hızlı trenin Malatya'ya gelmesi için bir talimat veriniz. Her ne kadar Malatya hızlı tren projesinde çalışmaların olduğu söylense de kuzey ve güney çevre yolunun 35 yıldır konuşmaktan öteye geçmemesi sebebiyle halkın yetkililere ve yerel siyasetçilere itimatının kalmadığını belirtmek istiyoruz. Kuzey ve Güney çevre yolları ile birlikte hızlı trenin bir an önce yapılması doğu ile batıyı birbirine yaklaştıracak ülkenin kalkınmasını şaha kaldıracaktır. 

 

Kayısı Birlik

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, kayısı Malatya'nın can damarı. Geçim kaynağı. Malatya için tarifi imkansız bir önemi olan Kayısı hak ettiği değeri bir türlü görmüş değil. Ülke için bu derece öneme sahip tarımsal faaliyetlerden bazıları için birlikler kurulmuş bu birlikler sayesinde taban fiyat uygulaması yapılmaktadır. Fiskobirlik, Tariş benzeri Kayısıbirlik'in kurulması için talimat veriniz. Bu birliğin kurulmasıyla üretici ürününün değerinin karşılığını görecek ve bu sayede üç-beş baronun değil tüm Malatyalıların yüzleri gülecek. 

 

Belediyelerde Çalışan Personelin Sıkıntıları

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlerin de takdir edeceği gibi belediyeler halka hızlı bir şekilde hizmet götürmek için varlar. Belediyeler sorun ve sıkıntıların konuşulduğu kurumlar olmaktan ziyade çözüm arayışların konuşulduğu kurumlar olmalıdır. Görevden alınan personel sayısının fazla olması ve Belediyelerde çalışan Personelin maaşlarında düzenlenmeye gidilerek personel üzdürülmektedir. Personeli huzurlu ve hizmet üretmeye dönmesi için birinci ağızdan talimat vererek Personelin Özlük hakların düzeltilmesi.

 

Bölge Birimlerin Başka İle Kaydırılması

 

Malatya konumu itibariyle hak ettiği yerde olan bir şehir değil. Malatya'da olan bazı bölgesel birimlerin sürekli farklı illere kaydırılması Malatyalıları 'üvey evlat muamelesi mi görüyoruz' düşüncesine sevk etmektedir. Bu algının kırılması sizlerin talimatlarıyla mümkündür. 

 

Ulaşım Zam Giderlerin Artması

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, belediyeler sizlerin de takdir edeceği gibi vatandaşların yüzünü güldürecek hizmetler için var olan kurumlardır. Vatandaşlar belediyelerin bazı uygulamalarını sebep göstererek siyasilere, devlete küsebilmektedir. Malatya Büyükşehir  belediyesinde yapılan son toplu taşıma ulaşım zamları ile en pahalı bilet fiyatları olan şehir Malatya olmuştur. Bir şehirde öğrenci bilet 1.75 olursa orada canlılık olmaz. Toplu taşımaya yapılan astronomik zamların geri çekilmesi için lütfen bir talimat veriniz.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Malatya oy sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sivil Havaalanı, Şehir Hastahanesi ve Malatyalıların bakanlık beklentisi var. Bu beklentinin karşılık bulması Malatyalıların en büyük arzusu.

 

 

YouTube Haber arası

Sayın Cumhurbaşkanımız, Malatya'nın sorunları elbette bunlarla sınırlı değil ancak Malatya'nın çözüm beklediği acil konular bunlar. Bu sorunları dile getirmeniz, çözümü için talimat vermeniz Malatya'nın gönlünü alacak ve vatandaşları sevindirecek başlıklardır.