Malatya valilerinde Karadeniz ağırlığı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 12:06
Malatya valilerinde Karadeniz ağırlığı
Malatya´nın son yıllarda atanan Valilerinin Karadenizli olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan kararname ile Malatya Valisi Aydın Baruş´un Isparta Valiliği görevine atanmasıyla Malatya Valiliği görevine getirilen Batman Valisi Hulusi Şahin Ankara doğumlu olsa da, aslen Trabzonlu. Babasının memuriyeti nedeniyle Ankara´da doğan Şahin, aynı zamanda kayyum olarak Batman Belediye Başkanlığı da yapıyordu.
Malatya´da daha önceden görev yapan valilerin de Karadenizli olmaları dikkat çekti.

Sanal Instagram haber içi

 


1958 Trabzon/Çaykara ilçesi doğumlu olan Ulvi Saran, 1 Temmuz 2009 tarihinde Malatya´da görevine başlamış ve 2 Ağustos 2012 tarihi itibariyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanması nedeniyle Malatya Valiliği´ne Vasip Şahin atanmıştı. Vali Vasip Şahin, 1964 yılında Bayburt´ta doğdu. 1 Ağustos 2012´de Malatya´da göreve başlayan Şahin, 16 Eylül 2014 Valiler kararnamesi ile İstanbul Valiliği´ne atanmıştı.

 

İlhan içen  haber arası


Merkez Valisi iken, 2014 yılında çıkan Valiler kararnamesi ile Malatya Valiliği´ne atanan Süleyman Kamçı da, 1956 yılında Trabzon İli Akçaabat İlçesi´nde doğdu.
Malatya Valiliğine son olarak atanan Şahin´in de Trabzonlu olmasıyla, Malatya´nın son yıllarda görev yapan valilerinin Karadeniz bölgesi doğumlu olması dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.