casino siteleri

Malatya’ya bir uyarı daha geldi

Sağlık Düzenleme Tarihi : 30 Temmuz 2020 21:39 Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 21:47
Malatya’ya bir uyarı daha geldi
İş işten geçmeden kurallara uyalım Malatya’ya bir uyarı daha geldi

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof.Dr.Recep Bentli sosyal Medyada açıklama yaparak Malatyalıları Sosyal Mesafe ve Hijyen Kurallarına uyulması hakkında bilgi vererek Malatyalıları uyardı.

YouTube Haber arası

Kurban Bayramı Tatilinde Maske Kullanımı, Sosyal Mesafe ve Hijyen Kurallarına Dikkat!

Bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” kapsamına alınan Yeni Koronavirüs (COVİD-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrolü normalleşme süreci aşamasına geçilmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda, kurban bayramında kurban satış yerleri ve kesim alanlarında vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar belirlenmiştir. Aynı zamanda bayram tatili süresince yeme-içme sektöründeki işletmelerin bakanlığımızca belirtilen önlemlerin alınması ve sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

Kurban satış yerlerinde dikkat edilmesi gerekenler;

Kurban satış alanları sınırlandırılacak ve uygun giriş-çıkış kapıları oluşturulacaktır. Vatandaşlarımızın bu alanlara maskesiz girmesi, girişlerde ateş ölçümü ve el dezenfeksiyonu yapılması sağlanacaktır. Hayvan alım satımlarında sosyal mesafeye dikkat edilecek ve müşteri ile satıcılar arasında el teması (tokalaşma) yapılmayacaktır. Kesim alanlarında maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemeleri atık kutusuna atılacaktır.

Kurban kesim alanlarında dikkat edilmesi gerekenler;

Kurban kesimi için belirlenen alanlara hayvanını getiren vatandaşların maske takması, bu alanlara sadece bir hayvan sahibinin/hissedarının aralarında sosyal mesafeyi koruyacak şekilde girmesi gerekmektedir. Kesim için önceden alınan randevulara göre vaktinde gelinmesi, kalabalık ortamların oluşmaması için elzemdir. Kesim yerleri/haneleri önünde bekleyenlerin ise sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Kesim alanlarında da maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemeleri atık kutularına atılacaktır. Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarı, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesi yasaktır. Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmamaları aynı zamanda kesilen hayvanların atıklarının evcil ve yabani hayvanlara verilmemesi gerekmektedir. Belirtilen kurallara riayet etmeniz kendiniz ve sevdikleriniz için hayati önem arz etmektedir.

Bayram Tatilinde Kalabalık Ortamlardan Kaçının

Hepimizin de bildiği gibi COVİD-19 enfeksiyonu damlacık ve temas yoluyla bulaşmaktadır. Bu sebeple kalabalık ortamlardan uzak durulması, restoran, çay bahçesi, eğlence alanları ve plajlarda sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızın gittikleri açık/kapalı her alanda kurallara uygun davranmaları ve temastan kaçınmaları hem kendi sağlığımız hem toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Özellikle bayramlaşma ziyaretlerinin yapılması temasların en çok yaşanacağı ortamlar olacaktır. Bu sebeple bayramlaşmaya mümkünse gitmeyelim ama gidersekte kısa tutalım sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Hatta bayram kutlamalarınızı telefonda yapmanız kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığının korunmasında fayda sağlayacaktır. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın da dediği gibi bayramlaşmaları, el öpmeleri ve tokalaşmayı sonra ki bayramlara saklayalım, sağlıklı kalalım. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.