casino siteleri

MALATYA’DA 2.5 AYDA EL YAZISI İLE YAZDILAR

Malatya Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 10:47
MALATYA’DA 2.5 AYDA EL YAZISI İLE YAZDILAR
MALATYA'NIN EN GÜNCEL HAB

Malatya’da İmam Hatip Lisesine giden 3 öğrenci, öğretmenlerinin kendilerine verdiği performans ödevi ile Kur’an-ı Kerim’i yaklaşık 2,5 ayda el yazısıyla yazdı.
Malatya Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Elif Ölçekli, Özcan Bozdemir ve Enes Akgün, meslek öğretmenlerinin verdiği performans ödevi kapsamında Kur’an-ı Kerim’i el yazısı ile yazdı. Okul ve derslerinden artan zamanlarda günlük 15 sayfaya yakın Kur’an-ı Kerım’i el yazısıyla bire bir yazan öğrenciler, yaklaşık 2,5 aylık süre zarfında kendilerine verilen ödevi başarıyla tamamladı.
Öğrencilerden 16 yaşındaki Elif Ölçekli, ilk başta zorlanmasına rağmen sonrasında arkadaşlarının ve hocalarının da desteği ile Kur’an-ı Kerim’i el yazısı ile yazmayı başardığını söyledi. Bu şekilde derslerinin de kolaylaştığını belirten Ölçekli, Kur’an-ı da artık daha rahat okuyabildiğini söyledi.
Lise öğrencisi 17 yaşındaki Özcan Bozdemir de, derslerinden artan zamanlarda Kur’an-ı Kerim’i yazmaya çalıştığını belirterek bu süre zarfında öğretmenlerini de kendisine büyük destek sunduğunu söyledi.
Öğrencileri Kur’an-ı Kerim’i el yazma konusunda teşvik eden meslek öğretmeni Mehmet Erengül, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ile aşinalığını arttırmak maksadı ile 2. dönemde böyle bir ödev verdiğini belirterek, “Bir kere yazmanın on kere okuma kadar etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda sesime kulak veren öğrencilerimiz dönem bitmeden kendilerine verilen ödevi başarıyla yerine getirdiler” şeklinde konuştu.
İlahiyat Fakültesinde okurken kendisinin de hat dersi olarak Kur’an-ı Kerim’i yazma hayalinin olduğunu belirten Erengül, “Kendim gerçekleştiremedim böyle bir hayali ancak lisede öğrencilerimize ödev olarak verdim. Bundan sonra da böyle bir ödev vereceğiz” dedi.
Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür vekili Ramazan Mesut Aydoğan da okullarındaki 3 öğrencinin kendi el yazıları ile bire bir Kur’an-ı Kerim’i yazdıklarını söyledi. Öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarda fedakarlıkta bulunarak yazım yaptıklarını ifade eden Aydoğan, “Tahmin ediyorum ki Türkiye’de sadece hem okuluma hem de öğrencilerime nasip olan bir çalışma bu” diye konuştu.
Okul Aile Birliği ve Yeşilyurt Diyanet Vakfı tarafından 3 öğrenciye başarılarından dolayı hediye takdim edildi.

YouTube Haber arası