Malatya’da terör örgütü propagandasına 9 gözaltı kararı

Asayiş Haber Girişi : 02 Ekim 2018 23:32
Malatya’da terör örgütü propagandasına 9 gözaltı kararı
Malatya’nın Akçadağ ve He

Malatya’nın Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinde terör örgütlerinin sosyal medyada propagandasını yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. 3 şahsın ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. 
Terör örgütlerine yönelik sosyal medya paylaşımlarını dikkatle takip eden Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kapsamda Akçadağ ilçesine bağlı Tataruşağı Mahallesi’nde 4 şahsın PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığını tespit etti. 
Akçadağ Sulh Ceza Mahkemesinden alınan karar doğrultusunda şüpheli 4 şahsın evine sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
Jandarma, İstihbarat ve TEM şube ekiplerinin katılımı ile gerçekleşen operasyonda şüphelilerin evleri didik didik arandı. Aramalarda, 2 adet PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçası, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 94 adet av tüfeği fişeği ve 3 adet cep telefonu ele geçirildi. 
Sosyal medya platformunda terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen H.A., M.A., A.P., ve M.A., isimli şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından gözaltına alındı. 
Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerden M.A.’nın oğlu olan A.A. isimli şahsın, halen Irak’ta PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü ve hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma ve hırsızlık” suçlarından arama kaydı olduğu da tespit edildi. 
Hekimhan’da mezar başında propaganda 
Jandarma ekipleri kentte gerçekleştirdiği bir diğer operasyonda ise Hekimhan ilçesinde terör örgütünün sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları gerekçesiyle 5 şüpheli şahıs hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 
Hekimhan ilçesine bağlı Davulku Mahallesinde bulunan THKP-C terör örgütü üyesine ait sözde temsili mezar önünde 5 sempatizan şahsın Dev-Yol terör örgütüne ait bez parçası ile resim çektirerek sosyal medyada propaganda amaçlı paylaştıklarının belirlenmesi üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. 
Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan şüphelilerin kimliklerinin tespitinin ardından Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Sonrasında Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Malatya’da ikamet ettikleri tespit edilen C.K. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkeme sevk edilen 2 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Diğer 3 şüpheli şahsın ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Sanal Instagram haber içi