MALATYA’DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DURUŞMASINDA ŞOK İDDİALAR

Malatya Haber Girişi : 14 Mart 2017 09:56
MALATYA’DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DURUŞMASINDA ŞOK İDDİALAR
MALATYA HABER-EN GÜNCEL H

Malatya’da 76 sanıklı FETÖ/PDY davasının 6’ncı duruşmasında savunma yapan tutuksuz sanıklardan bir erin o gece Yüzbaşı Kemal Keskin’in telefonla konuştuğunu iddia etmesi üzerine söz alan Kemal Keskin, Ordu Komutanı Adem Huduti ile görüştüğünü ileri sürdü. Bunun üzerine söz verilen Huduti ise Kemal Keskin ile hiçbir görüşme yapmadığını iddia etti.

Sanal Instagram haber içi


FETÖ/PDY davasının bugünkü duruşmasında ilk olarak savunma yapan tutuksuz sanıklardan 2. Ordu Karargahında görevli er Emirhan Yılmaz darbe girişimi gecesi nöbetinden sonra koğuşa gittiğini ve bu sırada bir erin gelerek “Yüzbaşı Kemal Keskin’in kesin emri var, içeri bombalı araçla saldırı olacakmış. Vatanı için herkes silahlanıp nizamiyeye gelsin" dediğini söyledi. Yılmaz, "Ben de kamuflajı giydim silahımı aldıktan sonra AMM bölgesine gittim” diye konuştu.
Nizamiye bölgesinde Yüzbaşı Kemal Keskin ile karşılaştığını ve emir vererek herkesin silahının kurma kolunu çekerek hazır olmasını istediğini ileri süren Yılmaz. “Sabaha karşı jandarmanın zırhlı aracının lastiklerine Kemal Keskin’in ateş ettiğini gördüm. Yüzbaşı Kemal Keskin’in dışarı bağırarak ‘Roketatarları hazırlayın, sizden korkmuyoruz. Buraya giremeyeceksiniz’ dediğini ileri süren Yılmaz, sabahın ilerleyen saatlerinde ise havada uçan drone ile Yüzbaşı Kemal Keskin’in ateş emri verdiğini iddia etti.

İlhan içen  haber arası


Kemal Keskin’in “Bana nişancı bir asker lazım’ dediğini ancak oradaki askerlerden ses çıkmadığını ifade eden Yılmaz daha sonra ordu komutanlığı katına çıktıklarını ileri sürdü. Burada ismini bilmediği rütbeli bir komutanın Kemal Keskin’e askerleri A Kapısına götürülüp mevzi almalarını ve içeriye kimseyi almamalarını emrettiğini ileri süren Yılmaz, bu süre zarfında dışarıdan silah seslerinin geldiğini söyledi.
İlerleyen saatlerde polisle telefonla irtibata geçerek komutanlarının zorla ateş açtırdığını ve teslim olmak istediklerini bildirdiğini ifade eden Yılmaz, karargahta odada beklerken yanlarına Binbaşı İbrahim Dede’nin geldiğini ve ‘Çocuklar ne yapıyorsunuz burada. Hadi mevzi alın” dediğini ileri sürdü. Bunun üzerine bazı arkadaşlarının ‘Komutanım psikolojimi bozuldu, elimizi yüzümüzü yıkayıp geleceğiz” dediğini belirten Yılmaz sonrasında kapıyı kilitledikten sonra camdan dışarı çıktıklarını ve silahları bırakarak güvenlik bir şekilde polise teslim olduklarını ileri sürdü.
Tutuksuz sanık Yılmaz, ayrıca Yüzbaşı Kemal Keskin’in telefonla biriyle konuştuğunu ve ‘Komutanım ordu komutanımız Adem Huduti bize destek çıkıyorsa Whatsapptan resmini çekip atsın, vaktimiz yok’ dediğini duyduğunu da ileri sürdü.

Keskin: “Ordu komutanı ile görüştüm”
Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Bu sırada söz alan tutuklu sanıklardan Kemal Keskin, er Emirhan Yılmaz’ın savunmasında dediği telefonla konuşma olayını doğruladı. Keskin, bu görüşmeyi 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ile yaptığını öne sürerek “Telefonla Ordu Komutanımızla görüştüm. 1. ve 3. Ordu komutanları gibi hükümetin yanında olduğunuzu açıklayın. Komutanım bunun bir darbe girişimi olduğu açık gözüküyor, diğer ordu komutanları gibi bunun bir darbe girişimi olduğunu ve devletin yanında olduğunuzu söyleyin’ dedim. Bu görüşmeyi de Bahadır Albayın telefonu üzerinden yaptım” ifadelerini kullandı.
Keskin, ayrıca ‘Savunmam adaletin tecelli etmesine büyük katkı sağlayacaktır” iddiasında da bulundu.

Huduti görüşmeyi yalanladı
Bu iddia üzerine Mahkeme Başkanı Vedat Koç’un söz verdiği Adem Huduti ise “Ben Kemal Keskin ile telefon görüşmesi asla yapmadım. Telefonum tamamen emir subayımdaydı” iddiasında bulundu.