Malatyalı çiftçinin sesi ve kulağı olacağız

Siyaset Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 22:46
Malatyalı çiftçinin sesi ve kulağı olacağız
Malatyalı çiftçinin sesi ve kulağı olacağız

 

Sanal Instagram haber içi

Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekili Adayları Yazıhan'da ve Hekimhan'da ensaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Yazıhan Başpınar, Epreme, Mezra,Durucasu mahallelerinde; Hekimhan'da ise Kurşunlu ve Gelenceç mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Yeniden Refah Milletvekili adayları buralarda tarım kalkınma vurgusunda bulundu.

Partinin 1. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Yıldırım burada yapmış olduğu açıklamada "Malatya'nın tarımsal sorunlarını yakinen bildiklerini ve tarımsal kalkınma , tarımsal çeşitlilik noktasında çalışmalar yapacaklarını" ifade etti. Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekilleri olarak meclise gittiklerinde ise meclisteki Tarım, Orman ve Köy İşleri komisyonunda yer alacaklarını ifade etti. Yıldırım açıklamalarında şunları kaydetti; 

 

Seçim çalışmalarımız kapsamında bugün Yazıhan ve Hekimhan Mahallelerindeyiz. Allah'a şükür çok güzel teveccühler var. Her gittiğimiz yerde destek görüyoruz. Bizlere kızan veya bizlerden hoşnut olmayan kimseye rastlamadık. Çünkü biz elimiz güçlü seçimlere giriyoruz. Bizim elimizi güçlü yapan göreve gelince yapmak istediğimiz icraatlerdir. Örneğin tarım ürünlerinde bir kota meselesi var. Bunun derhal kaldırılması lazım. Bakınız Yazıhan bölgesinin en güzel yetiştireceği meyve Trabzon Hurmasıdır. Biz Malatya'nın tarım arazi röntgenini çektik. Elimizde çok net veriler var. Evet kayısı bizim markamız ancak bizim kayısıya alternatifler de bulmamız gerekiyor. Çünkü bazen kayısıya don vuruyor çiftçimiz mağdur oluyor.

 

Bizler de aynen kayısı gibi katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi adına teşviklerde ve çalışmalarda bulunacağız. Ayrıca bizim marka değerimiz olan kayısı için çiftçilerimizin halen daha problemleri var. Sulamadan, ilaçlamaya, hastalıklara kadar problemleri var. Tarım komisyonunda biz Malatyalı çiftçinin sesi ve kulağı olacağız inşallah.

İlhan içen  haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.