casino siteleri

Malatyalı Gelin ilk şampiyon belediye başkanı oldu

Siyaset Haber Girişi : 25 Mayıs 2021 22:30
Malatyalı Gelin ilk şampiyon belediye başkanı  oldu
Malatyalı Gelin ilk şampiyon belediye başkanı oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı unvanını kazandı.

YouTube Haber arası

Ankara’da düzenlenen resepsiyonla davet mektubunu alan Başkan Şahin’in ve ekibinin Gaziantep’e ilişkin mega projelerinden ise övgü dolu sözlerle bahsedildi.


İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından dünya toplumlarında yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin yerel yönetimler düzeyinde çözüme kavuşturulması amacıyla 2016 yılında kurulan OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dahil oldu. Ankara’da organize edilen resepsiyonun protokol konuşmalarında Gaziantep’te iz bırakan projelere ve sosyal faaliyetlere methiyeler dizilirken, Başkan Fatma Şahin’in Türkiye’de örnek teşkil eden yerel belediyecilik anlayışının, OECD’nin davetiyle yurt sınırlarını aşarak dünya şehirlerine rol model olacağının altı çizildi. Dünya genelinde başarıları ile adından söz ettiren belediye başkanlarının dahil olduğu OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’nda Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra 60’ı aşkın belediye başkanı da yer alıyor.


Ankara’da CerModern’de yapılan davet nedeniyle gerçekleşen resepsiyonda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Başkan Şahin’in çalışmalardaki başarısına değinerek, “İnsanı merkeze alan belediyecilik anlayışının Gaziantep'te başarıyla uygulandığı Şahin’in koalisyona kabulü ile tescillenmiştir” dedi.
Resepsiyonun sonunda Başkan Fatma Şahin, OECD Genel Sekreteri Angel Guria ve Şampiyon Belediye Başkanları Lideri Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından ortak imzalı koalisyonun davet mektubunu TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın elinden aldı.


Koalisyon Başkan Şahin’e dünyanın birçok önemli şehirlerinin başkanlarıyla iletişim olanağı sunarken, OECD’nin 280 büyükşehir hakkında bilgilerin bulunduğu veri havuzuna erişim, kentlerinin kapsayıcı büyüme politikaları gündemlerinin geliştirilmesi amacıyla OECD ile politika diyaloğu, kurum personelleri için dünya geneli yapılan uygulamalardan yararlanabilmesi için toplantı imkanları sunuyor.


New York, Los Angeles, Paris, Liverpool gibi şehirlerin belediye başkanlarının da içinde bulunduğu 63 üyesi olan OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu; girişim, sağlık, iş piyasası, kamu hizmetlerine erişim, ulaşım ve çevre gibi alanlarda şehir sakinleri arasında eşitliği, şehirlerde kapsayıcı ekonomik büyümeyi hedefleyen politikalar geliştirilmeyi ve bu hususta belediyeler arasında iş birliğini, bilgi ve tecrübe paylaşımını teşviki amaçlıyor.


Resepsiyona TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, diğer illerin belediye başkanları, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 36 ülkenin Türkiye Büyükelçileri ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.