casino siteleri

Malatyalı gençler 30 saatlik Hackathonda kod yazarak ter döktü!

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 12 Eylül 2019 11:23
Malatyalı gençler 30 saatlik Hackathonda kod yazarak ter döktü!
279 takım arasından Final

Malatyayı ve Malatya Fırat gençlik merkezini Ankara da temsil eden gençler 30 saat kod yazarak maratonu tamamladı. Takımların büyük kısmının İstanbul ve Ankaradan olması doğudan sadece Malatya ilinin böylesi bir yarışmada tüm Malatyayı temsil etmesi büyük beğeni topladı. “Gönül Hackerları” adıyla, “Gönülleri feth edeceğiz” sloganıyla yola çıkan temsilcimizde yarışan isimler ise şöyle idi;

YouTube Haber arası

  • Mehmet Arıkan (Mobil uygulama geliştiricisi)

  • Burak Herdi (Ekip Lideri)

  • Alae Shattı (Veritabanı yöneticisi)

  • Ahmet Şener(Tasarım geliştiricisi)

  • Sürreya Dağdeviren(Website geliştiricisi)

20 takımın yarıştığı ve iki gün süren dijital maratonun finalinde dereceye girenlere ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Genç Hackathon finalinde sunumların ardından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "Null pointer exception" takımı birinci, "İyiApp" takımı ikinci, "Dijigo" takımı üçüncü oldu. Hackathon'da birinciye 25, ikinciye 15, üçüncüye de 10 bin lira para ödülü verildi. Bakan Kasapoğlu, bir de sürpriz yaparak Hackathon'a katılan 82 gence çeyrek altın hediye etti.

Malatyalı yarışmacılardan Mehmet Arıkan "279 takım arasından ilk 20 takım arasına girdik. 30 saat boyunca fikirlerimizi dijital ortama uyarlamaya çalıştık. Burada bir çok iyi takım var. İstanbul ve Ankara gibi illerden katılımcılar var. Malatyadan katılıp bu güzide ortamda ilimizi temsil etmek gurur verici." dedi.