MAZLUM-DER'DEN KINAMA

Malatya Haber Girişi : 06 Temmuz 2015 13:45
 MAZLUM-DER'DEN KINAMA
Mazlumder Malatya Şubesi

Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Anıl yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Başbağlar'da yaşanan 33 sivilin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen o gün acılan yaralar hala kapanmadı.1993 yılının karanlığında gerçekleşen bu menfur hadise Sivas’ta Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi ile yaşanan katliamın tamamlayıcısı bir cüzü gibi durmaktadır. Faili meçhullerle yargısız infazlarla şüpheli ölümlerle ve meş'um provokasyonlarla anılan o yılın karanlığı ise hala aydınlatılamamış değil.
Olayın failleri olarak yakalandığı iddia edilen kişilerin önce serbest bırakılması sonra yeniden yakalanmaması daha sonra ise bazı JİTEM itirafçılarının bu konuyla ilgili ortaya attıkları iddiaların üzerine gidilmemesi gibi hususlar Madımak'tan sonra Başbağlar'da yükselen dumanların aynı karanlığı beslediği şüphesini kuvvetlendirmektedir.
Asıl üzücü olan bu kanlı tezgahların kuranların amaçlarına ulaştığını düşündüren sahnelere tanık olmamızdı. Mazlumder olarak, karanlık bir silsilenin halkası olan Başbağlar katliamının asıl faillerin kirli niyetleriyle birlikte ortaya çıkarılmasını, bu katliamın tetikçiliğini yapanların yakalanarak yargılanmasını talep ediyoruz" dedi

Sanal Instagram haber içi