MEHMET GÜNER “ AMACIMIZ BİLİME OLAN İLGİYİ ARTIRMAK “

Malatya Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 16:10
MEHMET GÜNER “ AMACIMIZ BİLİME OLAN İLGİYİ ARTIRMAK “

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesinin işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Malatya Bilim Şenliğinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Sanal Instagram haber içi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığının arka kısmında kurulan Fuar alanında gerçekleşen açılış törenine Vali Yardımcısı Miktat Alan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, şenliğe katılan öğretmen ve öğrencilerin yanısıra basın mensupları katıldı.

MEHMET GÜNER “ AMACIMIZ BİLİME OLAN İLGİYİ ARTIRMAK “

Açılış töreninde bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, öğrencilere ve gençlere yönelik tüm eğitimsel faaliyetleri desteklediklerini söyledi.

Bilim Şenliğine katılım gösteren tüm kurumlara teşekkürlerini sunan Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, şenliği bilime olan ilgiyi artırmak adına tertip ettiklerini ifade ederken şunları söyledi;  “ Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Battalgazi Belediyemizle birlikte bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bilim Şenliğinde titizlikle hazırlanan proje sergileri, mesleki yönlendirme, atölye stantları, bilimsel gösteriler ve aktiviteler sergilenecek. Bilime olan ilgiyi artırmak için bu önemli organizasyonu düzenledik” dedi.

Bilim Şenliği boyunca çeşitli aktivitelerin ve bilimsel şovların gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Güner, “TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanlığına gönderdiğimiz ve kabul edilen proje çerçevesinde gerek üniversitedeki hocalarımız gerekse ilimizdeki okullarda çalışan öğretmen ve öğrencilerden oluşan toplam 27 akademisyenle beraber fizik, kimya, biyoloji, model uçak, enerji sistemleri, elektronik devre yapımı, robot atölyeleri, matematik, astronomi, bilim şovları alanlarında 50’nin üzerinde hazırlanan etkinlikten oluşan Bilim Şenliğine destek verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Öğrencilerimizin araştırmaları, sorgulamaları, yeni bilgiler ve deneyimler kazanmasına önem vermekteyiz. Bu kapsamında çok farklı ve ilgi uyandıran bilimsel şovları vatandaşlarımızın mutlaka takip etmesini istiyoruz” dedi.

MEHMET GÜNER “ TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ “

Başkan Yardımcısı Güner son olarak Bilim Şenliğine katılarak destek veren Bursa ve Eskişehir  Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Sancaktepe Belediye Başkanlığına teşekkürlerini sundu.  

MUZAFFER KARAKUŞ “ BİLİMSEL ŞOVLARI MUTLAKA TAKİP EDELİM”

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ise, tüm Malatyalıları Bilim Şenliğine davet ederken, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

ŞEFİK ŞENGÜN “ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün ise yeni bilimsel buluşları hayata geçiren tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken, “Organizasyona destek veren Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi başta olmak üzere il dışından gelerek şenliğimize katılım gösteren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bilim Şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MİKTAT ALAN “ GELECEĞİMİZİ EMANET EDECEĞİMİZ GENÇLERİ BURADA GÖRÜYORUZ”

Vali Yardımcısı Miktat Alan ise, Bilim Şenliğine farklı projelerle katılan öğrencileri tebrik ederken “ Bilim Şenliğindeki etkinliklere bakınca geleceğimize sahip çıkacak bir gençliği görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerine fırsat verildiğinde öğrencilerimizin neler yapabileceğini görüyoruz. Gençlerimizin sınırsız düşüncelerini projelendirmek ve bu düşünceleri hayatın gerçeklerine indirgemek amacıyla düzenlenen 2.Malatya Bilim Şenliğinin farklılığını yakından görmekteyiz. Biz büyüklere düşen görevde; geleceğimiz olan öğrencilerimizin ve gençlerimizin çalışmalarına destek vermektir “ dedi.

İLGİNÇ PROJELER VE ŞOVLAR BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından öğrenciler uzun zamandır üzerinde çalışıp tamamladıkları projeleri tanıttı. Miniklerin titizlikle ürettiği çalışmalar büyük takdir topladı.

YEŞİL KONAK’LAR STAND AÇTI

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetlerinde bulunan YEKSAM bünyesinde çalışmalarına devam eden yeşil Konak Eğitim Merkezleri de Bilim Şenliğinde stant açarken, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler davetlilere anlatıldı.

PLANETARYUM ÇADIRI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlhan içen  haber arası

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait planetaryum çadırı da şenlik boyunca vatandaşlara hizmet verecek. İlk günden büyük ilgi gören ve önünde uzun kuyruklar oluşan planetaryum çadırında uzay ve astronomi bilimi kapsamında hem eğitici hem de eğlendirici 3d filmler izletildi. Planetaryum ile uzayı adeta yeniden keşfeden ve sanki uzay yolculuğuna çıkmışçasına eğlenen çocuklar, yapılan gösterileri beğenerek izlediler.