casino siteleri

Memiş: "Bu ülkeyi tehdit edenlere karşı duruşumuzu mutlaka sergileyeceğiz"

Bölge Haber Girişi : 08 Ekim 2017 15:08
Memiş:
Sağlık-Sen Genel Başkanı
Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, "Bu ülkeyi tehdit eden hangi unsur varsa, o unsura karşı devletimiz hangi hamleyi yapıyorsa, biz de Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak bu hamlelere karşı bu duruşumuzu mutlaka sergileyeceğiz" dedi

Memiş, Kahramanmaraş’ta Sağlık-Sen ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesinde 1 milyon ailemize mesaj gönderip, meydanlara davet eden ilk sivil toplum örgütü olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Klavye milliyetçiliği yapanlar, bu ülkeyi oturduğu yerden ahkam kesenler 15 Temmuz gecesinde ne sokaklara indiler, ne de sosyal medyalarından en ufak dahi eleştiri yapmadılar. İşgal girişimine işgal girişimi dahi diyemediler. Ama Allah’a hamdolsun, bu teşkilatın güzide mensupları, ülke sevdalıları Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi meydanlardaydı. Bu ülkeyle 102 yıl önce uğraşmaya başladılar, Çanakkale de yenemeyenler, intikam sevdasıyla kıvrandılar ve en son ihaneti içerideki kalleş iş birlikçileriyle birlikte yaptılar. Bundan sonrada boş durmayacaklar. Bizler sendikacılığımızı yaparken asıl nöbetimizi yapmak zorundayız. Biz, Kürt-Türk diye Alevi-Sünni diye ayırmaya çalışanlara karşı birlik mayamızı oluşturmak zorundayız. Ve herkesten daha çok çalışmak daha çok üretmek bu ülkenin geleceğine en büyük katkıyı sunmak zorundayız” diye konuştu.



"Ülkemizin başka ülkelerin toprağında gözü yok"

Suriye’nin İdlib kentine düzenlenen operasyonları değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, şöyle devam etti:

"Bakın dün de İdlib’e bir operasyon gerçekleştirildi. Bu yapılanlar, asla Suriye’nin toprağına göz dikme anlamına gelmiyor. Ülkemizin başka ülkelerin toprağında gözü yok. Ama, ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanması ve ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimize o alanların şehirlerinin güvenli hale getirip ve geri gönderilmesi, yani mazlumlara sahip çıkılmasıdır. İşte maalesef bunu siyaset malzemesi yapan bazı siyasetçiler, ülkemizi yabancılara karşı kışkırtıyor ve ülkemizi küçük düşürmeye çalışıyor. Ama biz de Çanakkale ruhuyla birlikte, bu ülkeyi tehdit eden hangi unsur varsa, o unsura karşı devletimiz hangi hamleyi yapıyorsa, biz de Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak bu hamlelere karşı bu duruşumuzu mutlaka sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.