casino siteleri

Merhum Cumhurbaşkanı Özal MTÜ´de anılacak

GENEL Haber Girişi : 09 Nisan 2021 17:45
Merhum Cumhurbaşkanı Özal MTÜ´de anılacak
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın vefatının 28. yıldönümü nedeniyle "Türkiye´nin Turgut Özal´ı, Turgut Özal´ın Türkiye´si" kongresi gerçekleştirilecek.
Vefatının 28. Yıl dönümünde Turgut Özal´ı anmak ve anlamak sloganı ile gerçekleştirilecek olan e kongrenin açılış programına, Cumhurbaşkanı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Turizm, Sağlık ve Sosyal Yardım Eski Bakanı Bülent Akarcalı ve Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın oğlu, Eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal da katılacak. Özal´ın vefatının 28. Yıl dönümü kapsamında düzenlenecek anma kongresi Cumhurbaşkanı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu himayelerinde 2 gün sürecek olan çevrimiçi kongre 16 Nisan 2021 Cuma günü saat Saat 10:00´da başlayacak. MTÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM) sistemi üzerinden gerçekleştirilecek olup, aynı zamanda üniversitenin kurumsal Youtube sayfasında (https://www.youtube.com/channel/UC1vdFuS3OMIn5jwOIUyAdKQ) ve Instagram sayfasında (@malatyaturgutozaledu) canlı olarak kamuoyu ile paylaşılacak.
"Özal ve Malatya bir bütündür"
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Özal`ın Malatya için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Üniversitemizin adını taşımasından dolayı büyük onur duyduğumuz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal´ı vizyonuna ve hedeflerine yakışan bir şekilde anacağız. Malatyalıların; yaşamı, davranışları, alışkanlıkları, sevecenliği, hoşgörüsü ve geniş ufku ile Türk siyasi tarihinin değerlerinden birisi olan merhum Özal´ı anma etkinliklerinde ve adını taşıyan üniversitemizin her zaman yanında olacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile merhum Özal´ı bir kez daha rahmet ve şükranla anarken, Özal ismini üniversitemiz vasıtasıyla memleketi Malatya´da ölümsüzleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.
MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut´un moderatörlüğünde yapılacak E-Kongre´nin konuşmacıları ve konu başlıkları hakkında MTÜ web sitesinden bilgi alınabilecek.