casino siteleri

Mersedes Kadir Trafik Çocuk Eğitim Parkı...

İsimleri şehirle özdeşleşmiş topluma mal olmuş kişiler her şehirde mutlaka vardır..

Şehrimizde de yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanmış, vefatıyla büyük üzüntü yaşatmış isimlerden olan  18 Nisan 2020 yılında vefat eden  asıl ismi Fatih Kaydı  namı diğer  ''Mersedes Kadir''dir..

Vefatından öncede Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinde balmumu heykeli bulunan Mersedes Kadir'in ismi  vefatından sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan Trafik Çocuk Eğitim Parkına verildi..

Halk tarafından sahiplenmiş kişilerin isimlerinin yaşatılması hem gelecek nesle örneklik teşkil edeceği gibi vefa'nın  da bir göstergesidir..

Şimdi şöyle bir soru geliyor akla..

Merhum Mersedes Kadir meşhur bir siyasetçi değildi..

Çok tanınan bir sporcu kimliği de yoktu..

Makam ve mevkisi bindiği tahta sopaydı..

Gönül zenginliğinin dışında bir mal varlığı da yoktu..

Ünlü bir iş adamı  hiç değildi..Tanınan bir yazar olanak dışıydı...

Hal böyle olmasına rağmen yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanmadaki sır nedir?

Mersedes Kadir isminin yaşatılmasıyla gelecek nesle hangi mesajlar verilecekti..

Trafik Çocuk Eğitim Parkına gelen çocuklar Mersedes Kadir ismini görünce onlara anlatacak hikayemiz ne olacak..

Üç metrelik sopayla  mutluluk yaşayan insanın mutluluğuna ortak olan, onunla beraber mutluluğu yaşayan şehrimiz insanının sahiplenişini anlatabiliriz çocuklara..

Mersedes Kadir’i, kendisini günlük hayatının içerisinde çok benimsemiş bir Malatya’da hiç de rahatsız edilmeden dolaştığını gören yabancılar, bir vesile ile geldikleri Malatya’da buna tanık olan gazeteciler, blog yazarları ve sonra sosyal medya Türkiye’nin gündemine taşımasını, Bir kentle bir ‘divane’ arasındaki ‘naif‘ iletişimin sıcaklığı, kentin onu sahiplenişi..

Gerçek mutluluğun nasıl elde edileceğini bilmeyenlere tahta sopayla mutluluğun nasıl yaşanıp ve yaşatıldığını örnek gösterebiliriz..

Makam,mevki,şan, şöhret,zenginlik, servet olmadan da  koca bir şehrin yediden yetmişe herkesin  sevgisini kazanmanın yolunu gösterdiğini..

Bizi biz yapan değerlerimizi, bize biz olduğumuzu hatırlatan, tüm mozaikleri bir arada tutan, sevginin,saygının, vefanın sahiplenmenin, ayrıştırmadan sevmeyi, mutlu olabilmeyi becerebilmenin başarısını  anlatabiliriz..

Hastalandığında ziyaretçi akınına uğrayan vefatında ülke gündemine gelebilmeyi başaran bir ismin hikayesidir Mersedes Kadir'in hikayesi.

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Ahmet Özer, Mersedes Kadir Çocuk Eğitim Parkına ismin verilmesiyle birlikte bazı projelerinde hayata geçirileceğini söyleyince  çok memnun oldum..

O çalışmalardan bir tanesi de şöyle..

Hani genelde parklarda olur..Ünlü bir ismin mekanik bir figürü  vardır..Figürün baş kısmı boştur sizde oraya baş kısmınızı koyarak bir hatıra fotoğrafı çektirirsiniz.. 

Oyle bir mekanik figürde Mersedes Kadir için yapılacak..

Mersedes Kadir'in  araba diye kullandığı tahta sopasıyla birlikte mekanik bir  figürü yapılacak, baş kısmı boş bırakılacak Mersedes Kadir Trafik Çocuk Eğitim Parkına gelen çocuklar burada Mersedes Kadir ''Hatıra Fotoğrafı'' çektirecek..

Böyle bir çalışmanın fikir aşamasında olduklarını söylediler..Bende çok güzel ve anlamlı bir fikir diyerek katkı sundum..Eminim sadece çocuklar değil biz büyüklerde ''Mersedes Kadir'' le hatıra fotoğrafı çektirmek için Mersedes Kadir Trafik Çocuk Eğitim Parkına gideceklerdir..

İsmi şehirle özdeşleşmiş şehrin değeri haline gelmiş ve aramızdan ayrılan değerlerin hatıralarını yaşatmak adına yapılan çalışmalar için bizlerde teşekkür eder emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.