casino siteleri

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Diğer Düzenleme Tarihi : 30 Ekim 2019 11:26 Haber Girişi : 30 Ekim 2019 11:19
Mesafeli Satış Sözleşmesi
Bir mağazadan yapılan sat

Mesafeli Satış Sözleşmesi         

YouTube Haber arası

Bir mağazadan yapılan satışta, alıcı ve satıcı karşılık olarak görüşmekte ve para alışverişi ürün satışı ile birlikte tamamlanmaktadır. Fakat bu işlemlerin uzaktan olması halinde, farklı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekecektir. Mesafeli satış sözleşmesi bu prosedürlerden bir tanesidir.

Mesafeli Satış Sözleşmesi Nedir?

Kişilerin, bir internet sitesi üzerinden ürün satın alırken, aynı zamanda mesafeli satış sözleşmesini de kabul etmiş sayılmaktadır. Mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanması, tarafların mevcut satış ve alış işlemlerinde ortak bir mutabakat sağladığının belirtilmesinde uzaktan satış sözleşmesi kullanılmaktadır. Tüketici mevzuatı, bilişim hukuku ve e ticaret hukuku gibi alanların öncelikli konularından bir tanesi olan mesafeli satış sözleşmeleri için alıcı konumundaki kişi her zaman tüketici olan taraftır. Bu nedenle diğer sözleşmelerden bu özelliği ile mesafeli sözleşmeler ayrılmaktadır.

Mesafe Sözleşmesinde Kriterler Nelerdir?

Mesafeli satış sözleşmesi yönetmeliği ile şartların belirlendiği bu sözleşme, alıcı ve satıcının haklarını gözeterek korumaktadır. Alıcı ve satıcının uzakta birbirini görme ihtimali olmadığı durumlarda geçerli olan bu satış sözleşmesi, iletişim araçları ile yapılmaktadır. Bu nedenle bir internet sitesi üzerinden alışveriş yaparken kullanıcıların ödeme işlemleri sırasında aynı zamanda mevcut şartları ve hizmet ile ilgili tüm yasal prosedürleri onaylandığına dair izin vermektedir.

Hizmet veren tüm e ticaret sitelerinin bu konuda yasal bir zeminde hizmeti sunması gerekmektedir. Özellikle e ticaret sitesi sahipleri için çok önemli olan bu tip yasal prosedürler, olmazsa olmazlar arasındadır. Eğer sizler de internet dünyasında yer almak ve bu tip yasal prosedürleri yerine getirmek istiyorsanız Omni Ticaret ile çalışabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm ticaret hizmetlerini sizlere sağlayacak olan firma sayesinde hem sektöre iyi bir giriş yapabilir hem de herhangi bir eksik yaşamadan doğru ve yasal bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Sağladığı güven ile sayısız seçenek sunan Omni Ticareti mutlaka değerlendirin. Daha fazla bilgi almak ve Omni Ticaret’in güvenilir hizmetlerinden yararlanmak içni https://www.omnieticaret.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.