casino siteleri

Meta Title Etiketi Nedir?

Bilim-Teknoloji Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 07 Nisan 2020 20:26
Meta Title Etiketi Nedir?
Meta Title Etiketi Nedir?

SEO’nun en temel taşlarının başında title etiketi gelmektedir. Kellime anlamı olarak Başlık Etiketi şeklinde de kullanılmaktadır. Web sayfasının başlığını belirleyen bu etiket son derece önemlidir. Belirli bir sonuçların tıklanılabilir başlık olarak kullanılmasını sağlanarak, arama sonuçlarında sayfalar görüntülenebilir.

Deprem konutları

Google bir başlığı 40 ila 60 karakter arasında değerlendirmeye almaktadır. Eğer internete mobil cihazlarınızdan giriyorsanız, bu başlık 35’e kadar düşebilmektedir. Bu noktada Title etiketi için kesin bir sınırlama bulunmamaktadır.

Başlıkların belirli bir karakter uzunluğunda olması gerekmektedir. Bu şekilde SEO ile uyumlu bir şekilde çalışabilir, ciddi geri dönüşler elde edebilirsiniz. Arama motorları bu noktada Title etiketi için bazı kurallar getirmektedir.

Title Etiketi Kullanımının Kuralları

Title etiketi kullanımının bazı kuralları bulunmaktadır. Bu kurallara uyulduğu durumda sayfanızdan yüksek verim elde edebilirsiniz. Genel olarak kurallar şu şekildedir:

  • İçeriklerde ve başlıklarda yazım yanlışının olmaması gerekmektedir. Arama motorları, yüklenilen her içeriği dikkatli bir şekilde süzgeçten geçirmektedir. Bu sebeple özellikle başlıklarınızın hatasız olduğundan emin olmalısınız.
  • Başta Google olmak üzere pek çok arama motorunun içerikleri ve başlıkları bir süzgeç içerisinden geçirdiğini söyledik. Bu sebeple eğer siz daha çok tıklanma almak için başlık ile içerik arasında bir uyumsuzluk yaparsanız, bu arama motorları tarafından fark edilecektir. Direkt başlığınız ve içeriğiniz bir ilişki içerisinde olmalıdır.
  • Başlıklarınızın içerisinde ayarlamış olduğunuz anahtar kelimelerini belirlemeniz gerekmektedir.
  • Title etiketi kullanırken HTML kodlarının içerisinde yer alması gerekmektedir.
  • Sadece içeriklerinizi değil, aynı zamanda başlıklarınızın da size özgü orijinal olması gerekmektedir.
  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi başlıklarınızın belirli bir uzunluğa sahip olması gerekmektedir.

Bu kurallar, Google’ye aittir. Eğer sayfanızın Google üzerinde gözükmesini ve belirli bir tıklanma oranına erişmesini istiyorsanız, mutlaka bu kurallara uygun olarak hareket etmeniz gerekmektedir.

Tiitle Hakkında

YouTube Haber arası

Tittle kelimesinin kısaca, sayfanızın arama motorlarında görünen başlığı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple aslında bu başlıkta sizin mağazanızın vitrininiz. Ne kadar ilgi çekici hazırlarsanız, tıklanmanızın da trafiğinizin de o kadar yüksek olacağını söyleyebiliriz.  https://mobitek.com/title-ve-meta-tag-nedir/ adresinden ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.