Meyan Şerbeti Hem Serinletiyor Hem Şifa Veriyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Ağustos 2015 08:54
Meyan Şerbeti Hem Serinletiyor Hem Şifa Veriyor
Osmanlı döneminden beri t


Malatya’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaştığı bu günlerde özellikle asitli ve sağlığa zararlı içeceklerden uzak durmak isteyenler sadece meyan bitkisinin suyundan elde edilen ve hiçbir katkı maddesi içermeyen meyan şerbetine ilgi gösteriyor.
Halk arasında meyan kola olarak bilinen ve milli içeceklerimiz arasında bulunan meyan şerbetinin ferahlatıcı etkisinden yararlanmak isteyenler soluğu 23 yıldır Malatya’da meyan şerbeti satarak geçimini sağlayan Abdullah ustanın yanında alıyor. Bu işi severek yaptığını ifade den Abdullah Bayrak, “Özellikle yaz günlerinde insanlar ilgi gösteriyor. Mideye, tansiyona, şeker ve bütün iç hastalıklara birebir iyi geliyor. Çok doğal bir şey hiçbir katkı maddesi yok. Günde 1-2 küp satıyoruz. İşimiz çok zor akşama kadar 40 kiloluk yükle ayakta bekliyoruz her adamın yapacağı iş değil” şeklinde konuştu.
Meyan şerbetini sıcak yaz günlerinde serinlemek amacıyla içen vatandaşlar ise şerbetin aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiğinin farkında olduklarını söyledi. Meyan şerbetinin doğal yollarla elde edildiğini ifade eden vatandaşlar şerbetin her gün en az bir bardak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Sanal Instagram haber içi