Milletvekili Çalık, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin bitme tarihini açıkladı

Malatya Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 21 Nisan 2020 11:45
Milletvekili Çalık, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin bitme tarihini açıkladı
Milletvekili Çalık, Batta

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, koronavirüs (kovid-19) ile mücadelede Türkiye’nin örnek bir mücadele gösterdiğini ifade ederek, “Geçmişte yaptığımız sağlık yatırımlarımızın faydalarını ve katkılarını bugün görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün parmakla gösterdiği bir ülkeyiz. Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor” dedi.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldı.

İnceleme sonrası açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü’nün örnek gösterdiği bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede sosyal izolasyonun önemine dikkat çeken Çalık, hem insan sağlığı hem de ülke sağlığı için mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamasını isteyerek, evde kal çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadelesine destek vermek adına her alanda özverili bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Çalık, “18 yıllık AK Parti iktidarında en önemli reformları sağlık alanında yaptık. Yapılan bu reformların başında fiziki yatırımlar geliyor. Bu anlamda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek gösterilen bir ülkeyiz” diye konuştu.

81 ilde sağlık alanında yatırımlarının yapıldığını kaydeden Çalık,  şunları söyledi: “Malatya’daki sağlık yatırımlarımız Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğum hastanemiz ve bütün ilçelerimizdeki hastanelerimiz tamamlandı. Doğanyol ilçemizdeki hastanemizin ihalesi yapıldı. Bir yıl içerisinde yapıp hizmete sunacağız. Battalgazi ilçemize Devlet Hastanesi sözümüz vardı. 32 dönüm alan üzerine ve 300 yataklı, 32 yoğun bakım ünitesi, palyatif tedavi, yanık ve çocuk ünitelerinin bulunduğu tam donanımlı bir hastaneyi ilçemize kazandırıyoruz. Ayrıca inşaatlarımız var. Battalgazi Devlet Hastanemizin inşaatı da hızla devam ediyor. Burada müteahhidimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hastane inşaatımız 2022 yılında bitecekti müteahhidimizden aldığımız söz ile bir yıl sonra Battalgazi Devlet Hastanemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”

“Sağlık ve sağlıklı yaşam en önemli vazgeçilmemiz” diyen Çalık, “Geçmişte yaptığımız sağlık yatırımlarımızın faydalarını ve katkılarını bugün görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün parmakla gösterdiği bir ülkeyiz. Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor. Biz birlikte Türki’yeyiz biz birlikte Malatya’yız diyerek bu süreci hep birlikte atlatacağız ve “Evde Kal Malatya Evde Kal Türkiye’m” diyerek, sözlerini tamamladı.

Sanal Instagram haber içi