casino siteleri

Milletvekili Tutdere, Adıyamanlı depremzedelerin sorunlarını gündeme getirdi

GENEL Haber Girişi : 29 Ocak 2021 14:18
Milletvekili Tutdere, Adıyamanlı depremzedelerin sorunlarını gündeme getirdi
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Elazığ´da meydana gelen depremin yıldönümünde Adıyamanlı depremzedeleri gündeme taşıdı.
Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Adıyaman´ın Gerger ve Sincik ilçesindeki depremzedelerin yaralarının sarılmadığını vurgulayan Milletvekili Tutdere, "Elazığ- Sivrice depreminde Gerger ve Sincik bölgesi de etkilendi. 800 Konut ağır hasar aldı ve bu konutlar tahliye edildi. Peki, Sivrice depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Sincik´e, Gerger´e bir temel atıldı mı? Vatandaşlarımızın yaraları sarıldı mı tabi ki sarılmadı. Vatandaşlarımız çadırda, vatandaşlarımız konteynerde. Elazığ´a yaptınız, Malatya´ya yaptınız, teşekkür ediyoruz ama sıra artık Adıyaman´a da gelsin" dedi.
Samsat´ta, depremin üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlatarak, Samsatlıların hala konteynerde yaşadığını, köylerde yapılacak evleri beklediklerine dikkat çeken Milletvekili Tutdere "İktidar olarak Adıyaman´ı neden her zaman ikinci plana atıyorsunuz? Deprem de bari Adıyaman´a ayrımcılık yapmayın. Yanı başımızdaki bütün kentlere kamunun bütün hizmetlerini aktarıyorsunuz. Adıyaman her seçimde size destek oluyor, oradaki hemşehrilerimiz her seçimde size sahip çıkıyor ancak siz iktidar olarak Adıyaman´a sahip çıkmıyorsunuz. Buradan uyarıyorum, Adıyaman´daki depremzedeler, çiftçiler ve bütün halk AK Parti iktidarından verdiği oyun karşılığını istiyor, sizlerden kamu hizmeti bekliyor" diye konuştu.