casino siteleri

Milletvekili Tutdere´den yıl dönümü kutlaması

POLİTİKA Haber Girişi : 01 Aralık 2021 15:52
Milletvekili Tutdere´den yıl dönümü kutlaması
TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman´ın il oluşunun 67. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Tutdere, Adıyaman´ın farklı kültürlerin ve huzurun başkenti, çalışkan ve mert insanların diyarı, medeniyetler beşiği, bin bir uygarlığın döşeği bir şehir olduğunu vurguladı.
Adıyaman´ın çok sayıda doğal güzelliğe, tarihi şahesere, doğal tarım ürününe ve sayısız yer altı zenginliğine sahip olduğunu söyleyen Milletvekili Tutdere, "Adıyaman´ımız Nemrut Milli Parkı, Çelikhan Yüzen Adaları, Gerger Kanyonu başta olmak üzere çok sayıda doğal güzelliğe, dünyada güneşin en güzel doğduğu ve battığı Nemrut Dağı´na, Cendere, Arsemia, Karakuş, Pere Antik Kenti, Besni Ören Yeri, Palanlı Mağarası gibi ismini sayamadığım tarihi şaheserlerle, Türkiye´nin en büyük açık hava müzesine sahip bir şehirdir.
Adıyaman petrol, mermer, bakır başta olmak üzere sayısız yer altı zenginliklerine; tütün, badem, üzüm, nar, dut, incir, şambayat biberi gibi çok sayıda doğal tarım ürünlerine ev sahipliği yapan, lezzetli yemeklerin, farklı kültürlerin ve huzurun başkentidir. Çalışkan ve mert insanların diyarı, medeniyetler beşiği, bin bir uygarlığın döşeği Adıyaman´ımızın il oluşunun 67´nci yıl dönümü. Tüm hemşehrilerimin ve Adıyaman dostlarının gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.