Miniklere kulak burun ve boğaz sağlığı taraması yapıldı

Bölge Haber Girişi : 09 Nisan 2018 13:27
Miniklere kulak burun ve boğaz sağlığı taraması yapıldı
Adıyaman Üniversitesi kre
Adıyaman Üniversitesi kreşindeki miniklere her yıl rutin olarak yapılan kulak, burun, boğaz (KBB) sağlığı taraması uygulaması uzman hekimler tarafından bu yıl da gerçekleştirildi.

Yapılan taramalar, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalıdan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karataş tarafından gerçekleştirildi. Çocukların kulak, burun ve boğaz problemleri olup olmadıklarını kontrol ettiklerini bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen Karataş, “İşitme kaybı, sinüzit ve solunum yolu ile alakalı tarama yaptık. Çok şükür önemli bir bulguya rastlamadık. Evlatlarımız oldukça sağlıklı. Ben geleceğimizi sağlıklı nesillere teslim edeceğimizden eminim" dedi.

Kreş Müdürü Mehmet Süzen ise miniklerin sağlıklı olmasına sevindiklerini belirterek, "Rutin kontrollerimiz devam ediyor. Bundan önce göz, ağız ve diş sağlığı taramalarını da gerçekleştirmiştik. Bundan sonraki süreçte de yine kontrollerimiz devam edecek. Çocuklarımızın sağlığı bizler için birinci önceliktir” diye konuştu.