“Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümündeki bütün katillerin ve sorumluların bulunmasını istiyoruz”

Siyaset Haber Girişi : 08 Ağustos 2016 23:03
“Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümündeki bütün katillerin ve sorumluların bulunmasını istiyoruz”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Av. Sema Altuntaş, 25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardındaki sır perdesinin aralanmaya başladığını söyleyerek, “Biz katillerin ve sorumluların tamamının bulunmasını istiyoruz” dedi. 
15 Temmuzda FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı il teşkilatı ile birlikte meydanlarda nöbet tutan BBP Malatya İl Başkanı Av. Sema Altuntaş, Malatya’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılarak ‘Darbeye hayır, milli iradeye evet’ mesajı verdi. Miting öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Altuntaş, “15 Temmuz’da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı BBP İl Teşkilatı olarak 23 gün sokaklarda halkımızla birlikte nöbet tuttuk ve bugün de demokrasi ve şehitler mitingine katılmak üzere meydanlardayız. Milletimiz el ele vererek ve her görüşten, her düşünceden insan bir araya gelerek 15 Temmuz'da tarih yazmıştır. Milletimizin bu duruşu bu hain darbe girişiminde bulunan terör örgütüne, Türkiye üzerinde emelleri olan dış devletlere ve Türkiye'de bir Suriye modeli gerçekleştirmek isteyenlere tokat gibi cevap olmuştur. Türk milleti esir olmaz, mülteci olmaz, vücudunu siper eder yine de bu cennet vatanı vermez. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.
25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardındaki sır perdesinin aralanmaya başladığını da ifade eden Altuntaş, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünde yargılanan Astsubay Aydın Özsıcak ve Yarbay Davut Uçuk’un 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyen ekibin içinde yer aldığını ve FETÖ mensubu olarak tutuklandığını hatırlattı. Altuntaş, “Biz 7 yıldır bu olay suikasttır diye bangır bangır bağırıyoruz. Ancak bu olayın suikast olduğu şimdi tüm siyasilerce açıklanıyor. Bu suikast girişimine katılan iki isim helikopterin kara kutusunu hırsızlık amaçlı çaldıkları için yargılanıyordu. Buna çocuklar bile inanmaz, kaldı ki dosyaya takipsizlik kararı verilmişti. Bu menfur kişilerin, terör örgütü mensubu kişilerin yargılanması ve cezalandırılması için Cumhurbaşkanımızın hayatına, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kast edecek, ülkeyi işgal girişiminde bulunacak ve silahlı isyan başlatacak kadar gözlerinin dönmesi mi gerekiyordu? Bu güvenlik zafiyeti, istihbarat yetersizliği, adli zafiyet nedir? Biz bu şahısları zamanında söylediğimizde soruşturma devam ederken gerekli cezayı alsalardı, tahliye edilmeselerdi ve görevlerine dönmeselerdi bugün serbestçe dolaşıp ülkeyi işgal girişiminde bulunamayacaklardı. Biz katillerin ve sorumluların tamamının bulunmasını istiyoruz. Muhsinler ölmez, siz bu ülkede Muhsin Yazıcığolu gibi vatanperver insanları, vatanı için canını ortaya koyan ve şehit olan bu milletin kahraman fertlerini bitiremezsiniz, bir Muhsin ölür bin Muhsin doğar” diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi