- Haberler
- Kültür Sanat
- NECİP CENGİL'DEN RIŞVAN-DER SEMİNERİ
NECİP CENGİL'DEN RIŞVAN-DER SEMİNERİ
Rışvan-Der seminerlerine
Rışvan-Der seminerlerine devam ediyor. Bu haftaki konuşmacı Necip Cengil'di.
Seminer, birçok sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Rışvan-Der Selahaddin Eyyubi Salonunda gerçekleştirilen seminerin konusu "Düşünce Estetiği" idi.
Açılış konuşmasını dernek başkanı Mehmet Haskul yaparak, eğitim seminerlerin Rışvan-Der'de büyük katılımlarla gerçekleştiğini söyledi ve iki haftada bir yapılan bu seminerlerin sürekli devam edeceğini ifade etti.
Rışvan-Der başkanı Mehmet Haskul'un konuşmasından sonra kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Necip Cengil, "Düşünce Estetiği" konulu seminerini sundu.
Seminerde konuşan Necip Cengil, insanın iki duruşunun olduğunu, bu duruşun Ademi ya da Şeytani olduğunu ifade etti.
Kur'anda anlatılan Hz. Adem kıssasında, insanın hata yapabileceği vurgulanırken önemli olanın hatadan dolayı özür ve af dilemek olduğunu söyleyen Cengil, ademi duruşta hatadan sonra tövbe ve af varken Şeytani duruşta hatadan sonra tövbe olmadığını ifade etti.
Cengil "Adem de Şeytan da aslında hata işlediler fakat Adem hatasının farkına vararak af diledi, Şaytan ise hatasından dolayı af dilemedi. İşte, İnsanoğlu da bir hata işlediğinde hatasının farkına varırsa Ademi bir duruş sergilemiş olur, hatasından dolayı tövbe etmezse Şeytani bir duruş sergilemiş olur."
Araştırmacı-Yazar Necip Cengil, konuşmasının devamında, bütün dillerin Ademice olduğunu, kimsenin konuştuğu dilin dışındaki dilleri düşman olarak görmeye hakkı olmadığını söyledi. Kimse renginden, dilinden ve ırkından dolayı üstün olamayacağını ifade eden Cengil, önemli olanın Nuhun Gemisi örneğinde olduğu gibi düşüncelerin ve fikirlerin bir doğru etrafında toplanarak oluşan düşünce estetiğidir dedi.
Seminer katılımcıların Cengil'e yönelttiği sorularla sona erdi.