casino siteleri

Neden Kültür A.Ş. değil neden 21 B?

Özel Haber Haber Girişi : 29 Kasım 2022 19:36
Neden Kültür A.Ş. değil neden 21 B?
Neden Kültür A.Ş. değil neden 21 B?


Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından EXPO 2028  Malatya Organizasyona Hazırlık ve Tasarım Hizmeti için ihale ile hizmet alımı yaptı.

Deprem konutları

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi  tarafından 4734 sayılı kamu ihale kanununun 21 B maddesine göre yapılan ihaleyi 33.556.000,00 TL bedelle BİBLO TURİZM REKLAM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ kazandı.


İhalenin 21 B pazarlık usülüyle Merkezi Ankara’da olan Biblo Turizm Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketine verilmesi kafaları karıştırdı.

 

Bünyesinde bu işleri organize edebilecek Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olmasına rağmen ihaleyi Kültür A.ş’nin niçin almadığı ve bu organizasyonu neden üstlenmediği merak konusu oldu.

 

4734 Sayılı Kanunun 21 B maddesine istinaden yapılan ihaleler, "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması." gerekçesine istinaden yapılmaktadır.

 

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BU YORUM TEK BAŞINA BİR HABER OLUR 02 Aralık 2022 17:11

    BU YORUMU ÇOK BEĞENDİM KAYISI HABERDE BİR YORUMDAN ALIP SİZEDE ATTIM. İçerde | 02 Aralık 2022 11:06 Mahir bey lütfen büyükşehrin her yılki bütçesini inceleyin. Gelirlere bakın. Merkezi hükümetin gönderdiği Bağışlara ve borçlanmalara bakın. Ayrıca gider kalemlerine bakın. Ulusal tvlere direkt yada dolaylı aktarılan reklam paraları ve her hafta değişen bilboardların, raketlerin, basına aktarılan paraların hediyelerin önemli bir kısmı kültür dairesi, sosyal dairesi ve belediye şirketlerinden sağlanıyor azıcık araştırın. Görün skandalları . Çocuklarının geleceği için gör. Hoş reklama aktarılanlar devede kulak bile değil. Şu maskiye bir bak. Su azizdir su hayattır. Çocuğun için bebeler için suya ve Maskiye bak. Maski de 800 personel varken bu dönem 400 kişi aldılar. Yeni işe alınanların Çoğu kadın. Sanki bu kadınlar kanal açacak , boru tamir edecek yada sayaç okuyacak. Hepsi Maskide oturuyor. Yarın başkan değişirse gelen nasıl yönetecek yazık. Şehre geleceğe kambur. Ve maskinin başındaki şaibeli kambur. Nereden el atsan elinde kalıyor. Büyükşehirde ise son bir kaç ay için 600 yeni eleman alındı bir sordur. Yine malum şekilde malum kişiler alındı. Bir bak Malatya’nın galeri nereye gidiyor/ İnsan kaynaklarının gideri neden çok. Bu kul hakkı değil mi? Malatya’nın parasını yok etme değil mi? Gelirlere özel bakın lütfen. Bakın gelir patlaması yaşıyor büyükşehir Malatya ve diğer Ak partili belediyeler . Çünkü Ankara , İstanbul, Antalya , Mersin vb iller kaybedilince paralar ak partili belediyeler özellikle bağış diye geliyor destekleniyor . Bütçeyi inceleyin görürsünüz . Maski su gelirleri ile tarihinde zirve de . En pahalı su Malatya da çünkü ve yatırım asgari düzeyde. Birde Borçlanmaya bakın borçlanma rekorları kırıyor belediye. Cumhuriyetten günümüze tüm zamanlardaki toplqm borçlanmanın kaç katı borçlanma var. Yatırım mı? Vicdan vicdan vicdan. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Nerde maalesef yok. Göz boyama reklam ve abartı yalan vs vs. Çocuklar yaşlılar ve masumlar için lütfen Şire pazarı yapım işi, yimpaş işi ve özellikle diğer yapım işleri inceleyin pislik ortaya çıkacaktır. Ama maalesef iktidar değişmezse bunların üstüne bu haliyle zor gidilir. Gelenlerin gidenleri kat kat arattığına şahidiz. Gidenlerin Çakır ve kadrosunun temizliğini çalışkanlığını birikimini şimdi anlıyoruz. Ama hepimiz söyleyemiyoruz. Sadece vicdan sahipleri, hasbiler ve cesurlar söylüyor. Nemalanmayan herkeste bu yazdıklarımın doğru olduğunu biliyor. Amma çıkarlar varya çıkarlar… Son not Bunu tarihe not düşmek için yazıyorum. BaĞzı “Benzinlikler” çok su götürücek. İçerde yada dışarda. Birgün mızrak çuvala sığmadığı kesinlikle görülecek. O günlere az kaldı. Bu temizlik için yüreğinin vicdanın sesini dinle. Çıkarların engel olacak olursa çocuklarının gözlerine bak. Onlar sana umut olacaktır. Seni bazen yalpalasan da seviyor şehrin ender gazetecisi…