casino siteleri

Ödüllü meydan projesinin adı "Recep Tayyip Erdoğan"

Bölge Haber Girişi : 27 Eylül 2017 14:15
Ödüllü meydan projesinin adı
Elazığ Belediyesi tarafın
Elazığ Belediyesi tarafından 66 bin metrekarelik alana yapılması planlanan kent meydanı ile ilgili proje yarışması sonuçlanırken, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, o meydana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verileceğini açıkladı.

Elazığ’da yapılması planlanan kent meydanı için Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması düzenledi. 19 firmanın katıldığı ve yaklaşık 1 yıl süren yarışmanın sonuçları, Kültür Park Mamürat-ül Aziz Konferans Salonunda yapılan programla açıklandı. Programda proje birincisi ile dereceye giren diğer projelerin sahiplerine plaket verildi. Kent meydanının 66 bin metre kare büyüklüğünde olacağını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, meydana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermeyi planladıklarını açıkladı.

Yaklaşık bir yıldır devam eden bir proje yarışmasının olduğunu vurgulayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu projeye yarışmasına şartname ve gösterilen prosedür çerçevesinde 19 firma katıldı. Bu 19 firmanın alt çalışanlarıyla beraber yaklaşık 200 tane şehir plancısı ve mimar kent meydanı projemize katıldı. Jürimiz değerlendirmesini yaptı. Bugün sonucu açıkladı. Birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödüllerine layık olan projeler bu şekilde belirlenmiş oldu. Kent meydanımız 66 bin metre kare büyüklüğünde olan bir meydan” dedi.



Kent meydanı yaşam merkezi olacak

Çok özel bir kent meydanı projesinin ortaya çıktığını aktaran Başkan Yanılmaz, “Biz bu kent meydanının tam bir yaşam merkezi olmasını arzu ettik. Günlük yaşamda hemşehrilerimizin gelip yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği, sohbet edebileceği, değişik zamanlarda büyük mitinglerin, toplantıların, konserlerin yapıldığı bir alan olacak. Aynı zamanda şehrin merkezindeki otopark probleminin çözüleceği bir alan olarak dizayn edilmesini arzu ettik. Birinci gelen proje incelendiğinde bütün bu konsepte çok güzel cevap veriyor” diye konuştu.



Meydanın adı "Recep Tayyip Erdoğan"

Projenin bulunduğu alanda okulların olduğunu ve projenin hemen başlamayacağını dile getiren Yanılmaz, “Şuanda öğretim yılındayız. Öğretim yılı bittikten sonra bu okullardaki çalışmalarda bitecek. Biz bu proje uygulamasını 2019 yılı planlamamıza aldık. Bu proje gerçekleştikten sonra kent meydanına da isim gerekiyordu. Özellikle Elazığ’da her zaman ismini vermeyi arzu ettiğim, dik duruşuyla, dünyaya vermiş olduğu mesajlarla, tüm dünya mazlumlarının kalbinde yer etmesiyle, dünyadaki zalimlerin de korkulu rüyası olmasıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin bu meydana uygun olacağına inanıyorum. Elazığ, Recep Tayyip Erdoğan meydanı ile birlikte yaşayacak. İsmini bugünde belirleyip, gelecekte de mecliste kararımızı alıp bu meydana uygulamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yanılmaz, yarışmada dereceye giren proje ile ilgili jüri üyeleriyle birlikte katılımcıların sorularını da yanıtlayarak, dereceye giren proje sahiplerine plaket verdi.

Programa, Başkan Yanılmaz yanı sıra, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, proje sahipleri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.