Öğrenciler umreye dualarla uğurlandı

Bölge Haber Girişi : 22 Ocak 2018 09:10
Öğrenciler umreye dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle yarıyıl tatilinde Umreye gidecek öğrenci, veli ve öğretmenlerden oluşan 167 kişilik gurup dualarla uğurlandı.

Adıyaman Havalimanından mukaddes topraklara öğrenciler dualarla uğurlandı. Umreciler 3 gün Medine, 8 gün Mekke’de Umre görevlerini ve ziyaretlerini yaptıktan sonra ülkemize dönecek.

Kafile başkanı olarak Umreye giden İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığının öğrenci, öğretmen ve veliler için düzenlediği sömestr tatili umre programına Adıyaman’dan yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Öztürkçü, “2018 yarıyıl tatili Umre programına ilimizden 167 kişi müracaatta bulundu. Ayrıca kafilemiz arasında Adıyaman Mimar Sinan Görme engelli Kız Kuran Kursundan 9 görme engelli öğrencimiz refakatlerinde 3 gönüllü annede gurup ta yer aldı” dedi.

Program sonunda dua eden İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Umrecilerden İslam coğrafyası ve şanlı ordumuzun, kudretiyle her daim muzaffer olması, Afrin harekatının zaferle sonuçlanması için Umrecilerden bol bol dua etmelerini istedi. Uğurlama programında duygusal anlar yaşandı.