casino siteleri

Okullar Açılacak mı ?

Vaka sayılarının tekrar bin'lerin üzerine çıktığı şu günlerde merak edilen konuların başında okulların açılıp açılmayacağı gelmektedir..  31 Ağustos'ta okulların açılacağı bilgisi var..31 Ağustos'ta ileri bir tarihe ertelenir mi ertelenmez mi şimdilik kesin bir şey yok..

Milli Eğitim Bakanlığının okulların 31 Ağustosta açılacak bilgisi üzerine,Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu  yeni öğretim yılında uyulması gereken kuralları açıkladı.

Kuralları indirerek okuyabilirsiniz..

Bu kurallar için abartılı bir yaptırım var mı? Kesinlikle hayır..

Okulların açılmasına kısa bir zaman kalmışken bu kurallar hayata geçirilebilir  mi?

 İşte o konu biraz zor gibi.. Zor diyorum çünkü fiziksel yetersizlik var..

Şehrimizde binlerce liseye geçen öğrenci var..Şehrimiz de kaç tane yeni lise açıldı..

Mesela: Bilimsel Danışma Kurulu, “sınıf, çalışma salonları, işlikler, yemekhane, kantin gibi toplu kullanım alanlarında kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmeli, okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılması” kuralı getirdi. Kurulun rehberine göre dersler en az kişiyle yapılacak, öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe olacak. Damlacık oluşturması nedeniyle yüksek sesle konuşulmayacak.

 Açıklanan kurallar içerisinde en önemli konu 4 metrekareye 1 öğrenci düşmesi..

Azami, bir sırada 3 öğrencinin oturduğu 35-40 sınıflı öğrencisi bulunan okulların olduğu gerçeği bir kenarda dururken 4 metrekareye bir öğrenci kuralı imkansızdır..

Azami 500 öğrencisi olan bir okulda 4 metrekareye bir öğrenci hesaplanırsa 2000 metrekare yer gerekiyor..

Böyle bir okul halihazırda kaç tane çıkar..

Bakan Ziya SELÇUK'un gözünde öğrenciler çok kıymetli bundan eminiz..

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yeni derslikler açma konusunda bu yükü kaldırabilir mi?

Hadi varsayalım bu yükü Milli Eğitim Bakanlığı   kaldır dı..

Okulların açılmasına 20 gün gibi bir sürede okul yapımı yetişir mi?

Eğer  pandemi sürecinde 45-50 günde koca koca hastaneler yetiştirildi  okullar neden yetiştirilemez derseniz  ona söyleyecek bir sözümüz yok..

Okullar içinde böyle bir durum söz konusu olur mu? olmaz mı şimdilik böyle bir durum söz konusu değil..

Veliler ve öğretmenlerin okulların açılmasına sayılı günler kala endişelerini  giderecek somut adımların olmadığı gerçeği var..

Uygulama neticesinde ortaya çıkacak sakıncalı durumlar göz önünde bulundurulacak gibi bir senaryo düşünülüyorsa bu durum daha vahim bir olaya sebebiyet verecektir..

Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine maske ve sosyal mesafe kuralını uygulamanın zorluğu bir gerçektir..

Oyun ve eğlence çağında olan onlarca çocuğu bir arada tuttunuz bu çocuklar oyun oynayacaklar bu arada mesafeyi nasıl koruyacaksınız..

Hadi diyelim bir öğrencide vaka tespit edildi..O sınıftaki öğrenciler haliyle temaslı gurubunda olacak, sınıf demeyelim sıra diyelim..O sıradaki, bir ön ve arka sıradaki öğrenciler ev karantinasına mı alınacak..

Öğrenciler sabah toplu bir şekilde mi sınıflara alınacak..

Gün boyunca - Sabahtan akşama kadar öğrenciler maskeye ve sosyal mesafeye ne kadar dikkat edebilecekler? 

Zil çalmasını dört gözle bekleyen öğrenciye teneffüste sosyal mesafe kuralının tam anlamıyla uygulanacağına inanıyor muyuz? 

Günlerdir devletin her kademesi çağrı yapıyor..

Maske,sosyal mesafe, hijyen diyor..

Yapılan çağrılar yerine getirilmediği gerçeği ortada dururken minnacık çocuklara  sosyal mesafe kuralını uygulamak çok zor..

Elbette ki; eğitimin önemi kaçınılmazdır..Uzaktan eğitimin pek verimli olmadığı bir dönemde okulda eğitimin yapılması güzel düşünülmüş bir karardır..

Ancak öğrenci,öğretmen ve ebeveynlerin endişesini gidermeden okulların açılması pek çok soruyu da beraberinde getirecektir..

Eğitim önemli ama çocukların sağlığı daha da önemli..

Ne Milli Eğitim Bakanı ne Sağlık Bakanı nede bir öğretmen veya veli.Bir öğrencinin sağlık konusunda sıkıntıya girmesini  asla istemez..

Ortak akılla ve herkesin elini taşın altına koyması ile sorunlara bir çözüm üreterek ve endişeleri giderecek förmüller neticesinde okulların açılması düşünülebilir...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.