casino siteleri

Önce AFAD Şimdi TRT Neden hep Malatya?

Özel Haber Haber Girişi : 21 Mart 2023 22:38
Önce AFAD  Şimdi TRT  Neden hep Malatya?
Önce AFAD Şimdi TRT Neden hep Malatya

Malatya Deprem sonrası süreçte yalnız kalmaya devam ediyor. Depremin yol açtığı yara ve akabinde şehrin sanki az etkilendiği ile ilgili algı Malatyalıları derinden sarsıyor.

Deprem konutları


Oysa Malatya depremden en çok zarar gören illerden biri. Şehir tamamen hasar almış durumda ve vatandaşların %80'i şehri terketmiş durumda.
TRT'de yayınlanan deprem ile ilgili videoda depremden en çok etkilenen Malatya'ya yer vermemesi kabul edilemez bir durum olarak görüldü. 


İlk olarak Afad sehven(!) Malatya'yı az hasarlı iller arasına almştı. Depremden sonra yıkım çok fazla olmasına rağmen gündeme pek getirilmedi. 
Elidor yardım kampanyasında Malatya'ya yer verilmemişti ancak sosyal medyadaki tepki üzerine Malatya da eklendi. 


Malatya'yı hep normal gösterme çabalarının hakim olduğu buna şehrin siyasilerinin de destek verir gibi tepkisiz kaldığı dikkatle ve ibretle izlenmekte. 
Bu durum üzerine birilerinin 'her şey kontrol altında' mesajı verme çabası içinde olduğu da görülmekte. Şehrin yöneticileri Malatya'da her şey normal olduğu mesajı mı veriyor? 


Oysa  bu il son 3 yılda 6.8, 7.7, 7.8, 5.6 olmak üzere 4 büyük deprem yaşadı. 70.000 küsür ev ağır hasarlı veya yıkık geriye kalan birçok bina depremlerden etkilendi. Binlerce insan göç etti. Valilik verilerine göre 300.000 insan çadırda kalıyor. Konteynerlarda kalan binlerce insan var.
Şehirde kalanlar köy evlerine akın etti. İşini, evini, düzenini kaybeden binlerce insan var. 1400 canımız gitti. Doğanşehir, Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi ve Şehir merkezinde hasar çok fazla. Ancak yazılı ve görsel medyaya bunların hiç biri yansımamakta veya yansıtılmamakta. Bu durum karşısında Malatyayı nasıl bir gelecek beklediği ise ayrı bir muamma.

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İsmet 22 Mart 2023 20:41

    Malatya' yı bu hale getirenler, Malatya' nın gündemde kalmasını engelliyor.