Önce Soğuk Şimdi Dolu

Siyaset Haber Girişi : 23 Mayıs 2021 20:20
Önce Soğuk Şimdi Dolu
Önce Soğuk Şimdi Dolu

Mayıs ayında yağan dolu nedeniyle büyük zarara uğrayan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade eden DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı basın açıklaması yaparak geçmiş olsun dileklerini ileterek zararın acil devlet tarafından giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Sanal Instagram haber içi


Güneş, “Cumartesi akşamı Malatya’nın Darende ilçesi yaklaşık on beş dakika süren dolu yağışından olumsuz etkilendi. Bir hafta önce Akçadağ, Hekimhan ve Darende ilçelerimizdeki kayısı ağaçlarımız soğuktan etkilendi şimdi ise Darende’yi dolu vurdu. Üstelik sadece kayısı ağaçları değil, çiftçinin bostanıda büyük zarar gördü bu yağıştan. İktidarın bir tarım Politikası olmadığından Maalesef bizim ülkemizde çiftçi elini neye atsa o elinde kalıyor. Yıllardan beri Malatya’nın tek geçim kaynağı olan kayısı, çiftçinin yüzünü bir türlü güldüremedi. Daha sonra alternatif olarak çiftçinin tarlasına ektiği bostanda yine hayal kırıklığı yarattı. Gece gündüz alın teriyle tarlasını ekip biçen çiftçi geçen sene mahsulünü satamadı. Bu senede satacak mahsulünü tarlasından toplayamadı.

İlhan içen  haber arası


Sigorta primlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçinin yüzünü TARSİM’de güldürmedi. Bir an önce buradaki çiftçilerin zararları tespit edilerek devlet tarafından karşılanmalıdır. Mahsulleri, emekleri zarar gören Darendelilere ve tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman aycıl 25 Mayıs 2021 12:53

    Dolu yağışından devleti sorumlu tutan bu zihniyete sahip sizler ne işe yararsınız eleştireceğinize çözüm önerileri getirin devlet para versin başka