casino siteleri

Orduzulular asfalt için kurban kestiler

Siyaset Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 21:30
Orduzulular asfalt için kurban kestiler
Orduzulular asfalt için kurban kestiler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapısı tamamlanan Orduzu Mahallesindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Deprem konutları


Orduzu Mahallesinde vatandaşlar tarafından Allah için kurban kesilerek karşılanan ve dualar eşliğinde asfalt çalışmalarının başladığı alanda incelemede bulunan Başkan Gürkan’a, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları da eşlik etti.


“Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum”


Büyükşehir Belediyesinin Orduzu Mahallesine büyük hizmetler yaptığını belirten Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin, “Orduzu mahallemizde sıkıntılarımız vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gelmesiyle birlikte Gelincik Tepesi TOKİ evlerinin 30 m genişliğinde 10 km’lik bağlantı yolunun yapılması, içme suyu şebekesinin yenilenmesi, yenilenen yerlerin ve bozulan yerlerin asfalt çalışmalarının yapılması ve Orduzu’da gençlerimizin FİFA standartlarında yapılan sahalarımızda futbol oynayacak olması önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.


“Bölgede 65 km içme suyu çalışması yaptık”


Orduzu Bölgesinde 65 km içme suyu şebekesi çalışması yaptıklarını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ise “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak ilimiz geneli itibariyle en çok arızalar yaşadığımız mahallemiz Orduzu mahallemizdi. Mahallemizde arızalarımızla çok uğraştık ve komple bir revizyon gerekiyordu. Bununla alakalı projelerimizi ve çalışmalarımızı yaptık. Daha sonra 24 Ocak depreminden sonra bölgenin yeni bir merkez olması sebebiyle projelerimizi tekrardan revize etmek zorunda kaldık. Bölgede sadece içme suyu şebekesi 65 km. Bugüne kadar çalışmalarımızda 31 km tamamlandı. Kalan kısımlarda mahalle araları ve küçük çaplı borular olduğu için fazla zamanımızı almayacak. Hedefimiz iki ay içerisinde kalan kısımları da tamamlamak. Orduzu mahallemizin 65 km’lik içme suyu şebekesini tamamlamış olacağız. Ayrıca Orduzu bölgemizin bazı noktalarında kanalizasyon yoktu ve kanalizasyon dereye
akıyordu. Yaklaşık 8 milyon 500 bin TL’ye bir ihaleye çıktık ve 30 km’lik kanalizasyon çalışması yaptık. Orduzu mahallemizde MASKİ Genel Müdürlüğü olarak toplam projenin bitimiyle birlikte 31 Milyon TL harcamış olacağız. Destekleri bizlere sağlayan Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalarla bölgemizde vatandaşlarımız toz ve toprak içerisinde kaldılar. Vatandaşlarımızın bizlere göstermiş oldukları sabırdan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YouTube Haber arası

Altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte asfalt çalışmalarına başlanan Orduzu Mahallesindeki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Cumhurbaşkanımızın ifadesinde yerini bulduğu gibi yol medeniyettir. 21 yy yollarımızın toz ve toprak olması bizleri üzüyordu. MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımıza iki yıl içerisinde Malatya’da asfaltsız, altyapısız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yer kalmayacak dedik. Ayrıca akarsulara atık suların karışmayacağını da ifade ettik. Sağ olsunlar arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Şuanda Malatya genelinde 85 tane Yol ve Altyapı Daire Başkanlığımızın, 85 tane MASKİ Genel Müdürlüğümüzün şantiyesi var ve diğer birimlerimizin de bir o kadar şantiyesi var. Malatya’nın her noktasında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sadece Orduzu bölgesine yapılan yatırımlar devlet yatırımlarıyla birlikte 1 Milyar TL’lik yatırımlar. Altyapıyı yenilememizin sebebi sadece arızalar değil. Orduzu gelişen bir bölge. Nüfusun artmasıyla suların kesilmemesi ve arızaların artmamış için
çalışmalarımıza erkenden başladık ve bitiriyoruz. Özellikle Arslantepe’nin dünya kültürel miras listesine alınması noktasında alan planını da önceden yapmıştık. Ayrıca alan yönetimini de oluşturmuştuk. 18-31 Temmuz tarihleri arasında çalışmalarımızla ilgili görüşmeler başlayacak. İnşallah neticeye müessir olacağımız kanaatindeyim. 2022 yılının Arslantepe yılı olması ve ilan edilmesi noktasında da çalışmalarımıza başladık. Şuanda Türkiye’de en fazla yatırımın yapıldığı il Malatya’dır. Orduzu mahallemizde de altyapısı biten yerlerde asfalt çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra hakikaten Orduzu ordunun düzü olacak. Suyuyla, çevre düzenlemeleriyle ve diğer çalışmalarıyla birlikte gerçekten de bütün orduların gelip konaklamak isteyecekleri yer olacak. İnşallah Cumhurbaşkanımızla birlikte, hükümetimizle birlikte, milletvekillerimizle birlikte durmak yok yola devam diyoruz. Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlamak için gece gündüz demen yorulmadan hedefe koşacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 13 Temmuz 2021 08:40

    Sayın başkana sormak istiyorum bir halk olarak geçenlerde Gündüzbeyde ailem ile otururken belediye personellerinin konuşmalarına şahit oldum Selahattin Başkan gitse bizde kurban keseriz diyen bir ekip ne kadar başarılı olabilir bu insanlar bu hale nasıl geldi çok merak ediyorum haberinize istinaden bu yorumu paylaşmak istedim iyi çalışmalar…

  • Michael Corleone 13 Temmuz 2021 05:40

    Sezondaki iş yoğunluğundan bahsettiğini herkes anlıyor bi siz anlamıyorsunuz.. Her lafı çarpıtmayın.. Karalama kampanyası yapmak çok kolay.. Gece gündüz çalışıyorlar Hepimiz görüyoruz..