casino siteleri

Osman Güder'den Çılgın Proje

Malatya Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 13 Eylül 2019 11:08
Osman Güder'den Çılgın Proje
Malatya’nın kangrenleşmiş

Malatya’nın kangrenleşmiş sorunlarından olan “Çevreyolu’nun altı” konusu artık çözüme kavuşacak. Bu kapsamda özellikle Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerinin içinden geçen dere dolayısıyla vatandaşların çektiği çile de son bulacak. Konuya ilişkin BUSABAH’a bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bahsi geçen mahallelerin Derme Deresi etrafına yapılacak olan Yeşil Vadi projesi ile buranın sitelere kavuşacağını, yeşil alan olarak düzenleneceğini bildirdi.
BUSABAH gazetesi İmtiyaz Sahibi M. Umut Bozkurtoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Fatih Avcı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret etti. Başkan Güder, Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerini ilgilendiren müjdeyi BUSABAH gazetesine verdi: Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerinin Derme Deresi etrafına yapılacak olan Yeşil Vadi Projesiyle çehresi değişecek.
Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerini ilgilendiren Yeşil Vadi Projesi hayata geçirildikten sonra o bölgede Battalgazi Belediyesi tarafından siteler yapılacak, böylece o bölgedeki çarpık kentleşmenin de önüne geçilecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder Şehit Fevzi ve Taştepepe mahallelerinin canlanması ve gelişmesi için Derme Deresi’nin etrafına yapılacak olan Yeşil Vadi Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başkan Güder konuyla ilgili Devlet Su İşleriyle görüşme yaptığının altının çizerek bu projenin öncelikli projelerinden biri olacağını belirtti.
“15 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN BİR PROBLEM”
Konuyla ilgili BUSABAH gazetesine özel açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ”Kernek Kanalboyu’nun devamına Derme Deresi diyoruz. Tabi bu bizim Belediyenin karşı kısmına gelen kısmına kadar rehabilite edildi ama eski Malatya’ya baraja giden kısımda sorun ve sıkıntılar var rehabilitasyonu yapılmadı ve burada imarla beraber takdir edersiniz şu an Selçuklu Mahallesi’nde yeniden yapılaşma, imar çalışmalarından dolayı orada planmış bir mahalle yerleşkesi oluştu. Ama onun karşısında şehit Fevzi ve Taştepe mahallelerimiz var. Gecekonduların bulunduğu, insanların iç içe girdiği, belki hane tecavüzlerinin, arsa tecavüzlerinin olduğu bir yapı var. Bu da 50 yıldır çözülmeye çalışılan ama çözülemeyen bir problem. Biz de şöyle düşündük; o Derme Deresi’ni dere boyu ıslah edersek, o derenin etrafında da yeşil bir kuşak yaparsak, yeşil bir hat oluşturursak,  orası bugünün değerinin bir kaç kat üstüne çıkacak. Çünkü siz bir yeşil şeride, vahaya, güzel bir yeşilliğe orayı komşu etmiş olacaksınız. Dolayısıyla oradaki arsa değeri artmış olacak” diye konuştu.
YEŞİL VADİ PROJESİ İLE SİTELER DE YAPILACAK
Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerini ilgilendiren Yeşil Vadi Projesi hayata geçirildikten sonra o bölgede Battalgazi Belediyesi tarafından siteler yapılacak; böylece o bölgedeki çarpık kentleşmenin de önüne geçilecek. Bu konuya da temas eden Battalgazi belediye başkanı Osman Güder, “Arsa değerlerinin artması sonucu arkadaşlara dedik ki bütüncül çözüm, ada uygulamalı çalışma yapalım, komplesini projelendirelim, ada ada giderek burayı çözelim, yoksa başka bir şekilde çözmemiz mümkün gözükmüyor. Dere ıslahı için Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile dün yapmış olduğumuz görüşmede bu konuyla ilgili çalışmayı başlattılar, inşallah orası ıslah olursa orada 10 tane, 20 tane, 30 tane evi bir araya getirerek biz orada Battalgazi Belediyesi olarak site yapacağız; Battalgazi Belediyesi olarak kar amacı gütmeden bazı hükümlülükleri de üstlenerek orada güzel siteler oluşturacağız. Çok dikey yapı değil, yatay yapıya ve o yeşilliğe bakan alanda en azından bir kaç tane siteyi Battalgazi Belediyesi olarak yapacağız. En azından bu örnek teşkil ederek daha iyi olacak. Şu an orada bir çocuk parkı yapacağımız yer yok. Orada bir camii yapacağız arsa yok; okul yapacağız yer yok. Dolayısıyla o Yeşil Vadi projesiyle Derme Deresi’nin ıslahı ile 50 yıllık oluşan bir kangrene de neşter vurmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Deprem konutları

YouTube Haber arası

SİNEM HATUN DAVUT BU SABAH GAZETESİ