casino siteleri

Öznur Çalık Aday mı?

Siyaset Haber Girişi : 13 Kasım 2018 11:45
Öznur Çalık Aday mı?
Anadolu'da Vuslat Gazetes

AK Parti’de 5 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayan belediye başkanlığı aday adaylık başvuru süreci 12 Kasım 2018 Pazartesi günü yani dün itibariyle sona erecekti, ancak 16 Kasım Cuma 17.00’ye kadar uzatıldı.

YouTube Haber arası

Mevcut belediye başkanlarının ve parti il-ilçe başkanlarının başvuru yapamamaları, sürecin sönük ve heyecansız geçmesine vesile oluyor. Daha önceki yerel seçimlerde aday adayı olan isimler olduğu gibi yeni yeni isimler de başvuru yaptı.

2014 yerel seçimlerinde 10 civarında aday adayı başvurusu yapılan Malatya Büyükşehir Belediyesi için bu sefer öyle olmadı. Şimdiye kadar sadece iki isim resmi başvurusunu yaptı. Biri Avukat Ali Bakan, diğeri Şefik Şengün. Mevcut başkan Hacı Uğur Polat’ın da aday adayları arasında olduğunu biliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, öncelikli olarak mevcut belediye başkanlarından hangileri ile devam edileceğinin belirleneceğini ve kamuoyu ile paylaşılacağını söylemişti.

Malatya’da en çok merak edilen elbette büyükşehir. Ahmet Çakır’ın milletvekilliği ile büyükşehir belediye başkanlığına geçiş yapan Hacı Uğur Polat, vizyonu, heyecanı ve enerjisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, aday profilini tarif ederken ‘toplumda karşılığı olan isimler adayımız olacak’ demişti. Hacı başkanın bu heyecanı ve enerjisi toplum tarafından anketlere yansırsa, sonuç kendisi için hayırlı olacaktır. Anketler demişken…

Yapılan birçok ankette büyükşehir için adı geçen isimler arasında AK Parti Malatya Milletvekili MKYK Üyesi Öznur Çalık da var. Peki, Öznur Çalık Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olur mu? İşte bu soruyu kendisine sordum.

Vuslat TV’de 10 Kasım 2018 Cumartesi akşamı Gündem Özel programında konuğum Çalık oldu. Konumuz tam da yerel seçimlere gelmişken, sordum soruyu; “Büyükşehir belediye başkanlığı için adaylık düşünüyor musunuz?” Çalık’ın verdiği cevabı olduğu gibi sizlerle paylaşayım;

“Aday belirleme sürecimiz hala devam ediyor. Mevcut belediye başkanlarımız arasında göreve devam edecek olanlar mutlaka olacaktır. AK Parti’de siyasetin dışına itilme gibi bir durum söz konusu olamaz. Milletvekili olan, ancak bir sonraki dönem aday gösterilmeyen birçok isim şuan partimizde veya devlette farklı kademelerde değişik görevlerde yer alıyor. AK Parti’ye, davasına, memleketine sahip çıkanlara Cumhurbaşkanımız her zaman vefasını göstermiştir. Vefanın adresi AK Parti’dir. Ahmet başkanımızın milletvekili seçilmesi dolayısıyla yerine Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat seçildi. Hacı Uğur başkanımız büyükşehirde çok hızlı, çok etkin, yerinde çözümler üreterek hizmet ettiğini görüyoruz. Çok yoğun çalışıyor, çok istekli çalışıyor ve bunu tüm kamuyu görüyor, takdir de ediyor. Tamda içinde bulunduğumuz süreçte mevcut başkan devam etsin mi? yoksa yeni bir isim mi aday olsun? Bununla ilgili genel merkezimiz ciddi saha çalışması yaptı. Raporlar genel başkanımızın önünde. Şunun altını çizelim; Malatyalı hemşerilerimiz kimi istiyorsa o aday gösterilecektir. Bunun ismi Hacı Uğur olur, Ahmet olur, Mehmet olur.

Malatya kamuoyunun istediği, takdir ettiği ve teveccüh ettiği ismin olması konusunda bütün milletvekili arkadaşlarımız ve teşkilatımız aynı düşüncedeyiz.

Benimle ilgili duruma gelecek olursak. Şunu net olarak söyleyeyim ki benim hemşerilerime büyük bir vefa borcum var. Bu memleket beni 11 yıldır milletvekili yapıyor. Hemşerilerimin desteği olmasaydı benim 16 yıldır genel merkezde genel başkanımızla yol yürüme imkanım olmazdı.

2004 yılından beri ne zaman yerel seçimler gelse ben hep bu soruyla muhatap oluyorum. ‘Öznur hanım Malatya belediye başkanı olacak mısınız?’ diye. Bende her defasında ısrarla olmadım-olmuyorum-olmayacağım diyorum. Çok net bir şekilde bir kez daha ifade edeyim, ismimiz anketlerde çıkıyor olsa da kararım bu şekilde. Ben, Malatya’ya hizmet etme aracının sadece belediye başkanlığı olmadığını bilen birisiyim. Allah bana milletvekilliği gibi önemli bir görev nasip etmiş, milletime hizmet edebileceğim bir kürsüm var. Milletvekilliği benim için büyük bir onurdur. Ben belediye başkanı olup yapacağım hizmeti, belediye başkanı olacak arkadaşımıza destek vererek de yapabilirim. Bir kez daha ifade edeyim, belediye başkan adayı olmadım-olmuyorum-olmayacağım.”

Öznur Çalık’ın açıklaması bu şekilde. Önümüzdeki günler neyi gösterir bilinmez. İlimiz ve ülkemiz için kim hayırlıysa onun belediye başkan adayı olması umuduyla…

Ökkeş Cerit Anadolu'da Vuslat Gazetesi