casino siteleri

Öznur Çalık Siyaseti Bırakır mı?

Makamlar gelip geçicidir önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır der şair..

AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık'ın 2023 yılında aday olmayacağım açıklaması geniş yankı uyandırdı.

Hani kimsenin beklemediği bir anda yapılan bu açıklama gerçekten Öznur Çalık siyaseti bırakır mı sorularını beraberinde getirdi..

AK Parti'nin kurucu üyeliğinden günümüze geçen sürede her seçimde  listeye banko  giren ve 18 yıldır  gerek  MYK  gerekse  MKYK üyeliği yapan genel merkez tarafından teveccüh gösterilen bir ismin 2023 yılı milletvekilliği genel seçimlerde aday olmayacağını açıklaması siyasette ender görülen durumlardır..

Kaldı ki mensubu olduğu partinin zirve yaptığı bir dönemde böyle bir açıklama yapması Öznur Çalık'ın  makam meraklısı olmadığının delili midir? yoksa gösterilen tevazu mu? tevazu ihtimalini yüksek görüyorum neden derseniz..Kendisinin yaptığı açıklamalara baktığımızda   gençlere fırsat tanımak , yeni isimlere partide görev vermek diyor..

Şu gerçeğin altını çizmek gerekirse Öznur Çalık'ın  aday adayı olduğu bir listede Malatya'da başka bir bayan aday'ın milletvekili olma şansı milyonda bir  ihtimal..(Geçmiş dönem tecrübeleri)

Kaldı ki; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na oynuyor iddialarını da  bizzat kendisi yalanladı..Böyle bir düşüncesinin asla olmadığını söyledi..

Ülkemizde gelenek haline gelen 40-50 yıllık siyasetçilerin olduğu gerçeğinden yola çıkacak olursak Öznur Çalık daha yolun yarısında..

Öznur Çalık'ın bu açıklamasına ön yargılı yaklaşmak yani ileride başka hesapları var babında düşünceler üretmek  bence adil olmaz..

18 yıl millete hizmet yolunda aralıksız hizmet etmenin yoruculuğunu,  daha da önemlisi bir anne olduğunu unutmamak gerekir..

Seversiniz sevmezsiniz  orası ayrı bir konu..

 18 yıl boyunca Malatya'da ismini ön plana çıkartmayı başaran bir isim..

Sadece Malatya'da değil AK Parti Genel Merkez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatlerini yakalayan bir isim..

Bir anektod hatırlatmasında bulunursak..

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı seçildiğinde MKYK listesinde Öznur Çalık ismi yoktu..Cumhurbaşkanı Erdoğan listeyi incelediğinde Öznur Çalık'ın ismini görmeyince listeye  müdahele etti ve  Öznur Çalık MKYK listesine yazıldı..

Diyeceğim Öznur Çalık AK parti'de önemli bir konumda olduğu halde aday adayı olmayacağım açıklamaları bence tevazu örneği ve yeni isimlere yer vermektir diye düşünüyorum..

Bu yazım son açıklaması üzerine yazılan bir yazıdır..

Görevde olduğu sürece Öznur Çalık kim diye soracak olursanız?

Mensubu olduğu partisi için gitmediği köy,mahalle,belde,sokak, ilçe kalmamıştır..

Sıkmadığı el, çalmadığı kapı pek nadirdir..

Basını çok iyi kullanan bir isim..

Popülist müjdede olsa açıklama yapmayı seven bir isim..

AK Parti bir ekip işi denilmesine rağmen açıklamalar ve müjde vermeyi başka vekile kaptırmayan bir isim..

En ağır eleştirileri dahi lehine dönüştürmeyi başaran karşısındakini ikna etmeyi başaran bir isim..

Özellikle belediye seçimlerinde aday isimlerini belirlemede etkili  olduğu bir isim..

Gençleri etrafında toplamayı başaran bir isim..

Devamı diğer bir yazıda kaleme almak üzere kalın sağlıcakla..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • devlet 28 Temmuz 2020 18:52

    valla öznur çalıkı biz çok ararız. inşallah yerine kendisi gibi tuttuğunu koparan biri gelir. yoksa bu vekillerle daha malatyaya ytırım gelmez

  • Remzi 27 Temmuz 2020 13:28

    Hayırlı olsun.