PANELDE ENGELLERİ AŞMADA ERKEN TANININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Haber Girişi : 14 Mayıs 2015 10:41
PANELDE ENGELLERİ AŞMADA ERKEN TANININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI
İnönü Üniversitesi Engell

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sanal Instagram haber içi

Engelleri aşmada erken tanının öneminin vurgulandığı panelin oturum başkanlığını İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal yaptı. Faydalı bir panelin olacağını belirten ve kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Ünal, "Tıpta önemli olan erken tanı ve koruyuculuktur. Bir insan hasta olduktan sonra tedavisi giderek zorlaşır. Özellikle aile hekimliğinin bu konuda çok dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle bir annenin hamilelik süreci iyi izlenmelidir. Daha sağlıklı bir yaşam ve olası hastalıkların önlenmesi açısından erken tanı, tedavi ve hasta sahibi ailelerin duyarlılığı ve özellikle çocuklarla ilgili eğitim sürecine katkıda bulunmaları çok önemlidir. İşte bu panelde konuşmacı arkadaşlarım bu konularda önemli bilgiler vereceklerdir" dedi.

 

İlhan içen  haber arası

Daha sonra sırasıyla Doç. Dr. Derya Doğan, "Gelişimin Değerlendirilmesi ve Erken Tanının önemi", Araştırma Görevlisi Sümeyye Ulutaş, "Bebeklerde ve Çocuklarda İşitme Kaybı ve Erken Tanı", Yrd. Doç. Dr. Betül Akyol, "İşitme Engellilerde Denge Problemleri ve Dengenin Değerlendirilmesi" ve Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu, "Özel Eğitimde Değerlendirme, Erken Tanı ve Önemi" başlıklı konularda bilgiler verdiler.