casino siteleri

Patates soğan yüzünden bu ülkede kriz çıkarılmaya çalışıldı

Malatya Haber Girişi : 22 Şubat 2022 14:57
Patates soğan yüzünden bu ülkede kriz çıkarılmaya çalışıldı
Çakır, muhtarlarla bir araya geldi

"Geçmişte patates, soğan için kriz çıkarmaya çalışanlar bugün de aynı şeyi yapmaya çalışıyor"

YouTube Haber arası


AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, küresel anlamda yaşanan ekonomik krizi sadece Türkiye'de yaşanıyormuş gibi gösterenler olduğunu ifade ederek, "Patates soğan yüzünden bu ülkede kriz çıkarılmaya çalışıldı. O gün, sözde yorumcular aylarca televizyonda patates, soğan için program yaptı. Tek bir amaç vardı insanları hükümete karşı ayaklandırmak. Bugün de aynı şey yaşanıyor" dedi. 


AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlarla Yeşilçam Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek talep ve sıkıntılarını dinledi. 

Ziyarette konuşan Milletvekili  Çakır, küresel çapta bir ekonomik kriz yaşandığını ifade ederek hükümet olarak bu süreçte attıkları adımlarla ekonomiyi korumaya çalıştıklarını söyledi.

Çakır, "Bu kriz küresel çapta yaşanan bir kriz. Tüm dünya ülkeleri bundan etkileniyor. Bunu sadece Türkiye'de yaşanıyormuş gibi gösterenler var. Ama ülkemizin ekonomik verileri ortada. Geçmişte toplanan gelirin yüzde 80'i faize gidiyordu. Bugün bu rakam yüzde 30'ların altına düşmüş vaziyette. Şu anda bu krizi bizden daha  fazla hisseden ülkeler var. Birçok ülkede üretim neredeyse durdu. Türkiye ise şu anda pozitif yönde büyüyen 3-4 ülkeden bir tanesi. Her neye bakarsanız bakın önemli olan büyüme rakamıdır, önemli olan cari açığın gidişatıdır. Şu anda cari açıkta da bir daralma var. Bunun yanında  iç borç ve dış borç da önemlidir.  Dış borç ödenebilir mi buna bakılır veya kıyaslanacak ülkeler vardır. Mesela  Avrupa ülkeleri ve OECD  ülkeleri ile kıyaslanır. Bunların iç ve dış borcuna bakılır. Bizim şu anda makro verilerimiz bize iyi bir tablo sunuyor ama  küresel krizden kaynaklı bir fiyat pahalılığı ve enflasyon var mı var. Biz bunun üstesinden geleceğiz inşallah. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Daha önce memur, asgari ücretli ve emeklimizi yüksek enflasyona ezdirmemek için ücretlerde ciddi oranda artışa gitmiştik. Temmuz ayında bir artış daha yaparak bu konuda önemli bir adım atmış olacağız. Yine Cumhurbaşkanımız esnafımızın ve sanayicimizin de her zaman yanında olarak gerekli destekleri veriyor. Geçmişte patates, soğan yüzünden bu ülkede kriz çıkarılmaya çalışıldı. O gün, sözde yorumcular aylarca televizyonda  patates, soğan için program yaptı. Tek bir amaç vardı insanları hükümete karşı ayaklandırmak. Bugün de aynı şey yaşanıyor. HDP elektrikten dolayı sokağa davet ediyor. Ana muhalefet lideri çıkıyor halkı galeyana getirmek için 'ben elektrik faturamı ödemeyeceğim' diyor. Bir muhalefet lideri böyle bir açıklama yapabilir mi?" şeklinde konuştu. 


"Biz 20 yıllık süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde
ekonomimizi sürekli büyüttük, ülkemizi her alanda geliştirdik" diyen Çakır, sözlerini şu şekilde sürdürdü;  "Bu süreçte milli muharip uçağından SİHA'lara  kadar çok büyük projeler ürettik. Her türlü füzeyi yapıyoruz. Aynı şekilde silahlarımızı yapıyoruz.  Türkiye'nin her tarafını yol ağıyla ile ördük. Bu kadar süre içerisinde bu kadar tünel ve yol yapan başka hiçbir hükümet göremezsiniz. Malatya'da sadece şehir geçişi duble yol. Eskiden ilçelere gidemezdik. Duble yolu 30 kilometreden 430 kilometreye kadar çıkarttık. Şehirlere  havaalanları, okullar yapıldı. Bütün ilçelere hastaneler yapıldı. Her şehire kütüphaneler kuruldu. Şehrimize barajlar yaparak kurak alanları sularla kavuşturduk. Bugün sadece Malatya'da barajlar nedeniyle ekonomiye yıllık 300 milyon TL katkı veriyoruz. Gerçekten neler yapıldığını çok iyi bilmemiz ve anlatmamız lazım."


Türkiye'nin her alanda önemli mücadeleler verdiğini aktaran Çakır, "Biz bugün Suriye'de bir terör devleti olmasın diye mücadele ediyoruz. Ege'de, Karadeniz'de hakkımızı arıyoruz. Biz bu bugüne kadar teröre 1 trilyon dolar para harcamışız.  Amacımız terörü bitirmek ve teröre giden bu paranın önünü kesmek, bunun mücadelesini veriyoruz. 20 yıl boyunca birçok zorluğa, engellemelere rağmen  ekonomimizi büyüttük ve kalkındırdık.   Bundan sonra da kalkındırmaya devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlar devam edecek. Ülkemizin refahını arttırmak için gece gündüz demeden çalışacağız ve ülkemizi daha çok büyüteceğiz" diye konuştu.
 Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise, Milletvekili Çakır'a, muhtarlara verdiği destek ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.