Pehlivan´dan 9 öğrenciye hafızlık belgesi

Eğitim Haber Girişi : 23 Mart 2022 17:03
Pehlivan´dan 9 öğrenciye hafızlık belgesi
Sivas´ta; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı´nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için İl Müftülüğü toplantı salonunda belge takdim töreni düzenlendi.
İl Müftülüğüne bağlı Abdulvahhabi Gazi Yatılı Kur´an kurslarında öğrenim gören 7 öğrenci ve Sivas Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde öğrenim gören 2 öğrenci hafızlık belgelerini İl Müftüsü Remzi Pehlivan´dan aldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Pehlivan; "Hafızlık, tüm İslam coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Kur´an-ı Kerim´i hıfz etmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur´an´a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerden birisidir. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesinde katkısı olan ailelerine, Kur´an kursu öğreticilerimize ve maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı´mızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı´nda başarı sağlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.