casino siteleri

PEMBE TRANBÜSTE ÇARŞAFLI NİKE!

 Malatya Büyükşehir Belesiyesi yıllardır beklenen adımı attı ve bayanlara özel pembe tranbüs uygulamasını hayata geçirdi.

  Birçok tartışmayı da beraberinde getiren bu uygulama, bazı kesimlere göre son derece yerindeyken, bazı kesimlere göre ise bi hayli gereksiz bulundu. Oysa şahıslara ve söylemlere tamamen objektif bakan  ve de İslam'ı hayatının merkezine almış ve kuralları belirleyen tek otoritenin Kur'an olduğunu bilen aklı başında her birey, hayata geçirilmiş olan bu uygulamanın son derece yerinde bi uygulama olduğunu, hatta ve hatta çokca geç kalındığını söyleyecektir. Zira hepimiz de biliyoruz ki, toplu taşıma araçları son derece yetersiz ve daha da mühimi uygunsuzdur. Gören gözlerle bakan her vatandaş fıtratı bozulmamış her bayanın mümkün mertebe toplu taşıma aracı kullanmadığını ve kullansa dahi boş yer olup olmamasına göre araca bindiğine şahitlik edecektir. Çünkü bayan için toplu taşıma işkenceden başka birşey değildir. Konunun ayrıntılarına girmeyi uygun bulmadığım gibi tekrara da düşmek istemiyorum.. Sözün özü: "Türkiye bir İSLAM devletidir" ibaresinin mahiyeti, en nihayetinde ufak adımlarla olsada dolduruluyor. Bir müslüman olarak buna seviniyor ve sonsuz hamd ediyorum.. 

 Peki ne kadar doğru? Ya da şöyle diyelim: Kadın ve erkeğin ayrı arabalarda yolculuk etmesi bazı şeylerin düzelmesine vesile olur mu? Bana göre çokca hayra vesile olur. Açık olsun, hâkeza kapalı olsun her kesimden hanım kardeşimiz rahatlıkla yolculuk edebilecek. Ne kadar faydalı olacağını elbette ki zaman gösterecek ama şimdilik tek arzumuz pembe tranbüs sayılarının arttırılması. Ama şunu da belirtmekte fayda var ki herşeyden önce ahlak öğretilmeli. Edep öğretilmeli.. Yoksa bayan tranbüsü pembe olmuş, erkek tranbüsü mavi olmuş; bu hiçbirşeyi değiştirmez. Önce Kur'an-ı şiyar edinen bir bilinç.. Evvel bilinç, evvel bilinç. Zira ne olursa olsun bilincin olmadığı yerde ne istikar olur ne yapılan şey kalıcı olur.. Bu yüzden ilk hedefimiz bilinç... Aksi takdirde çarşafıyla İsraili protesto için Filistin mitingine giderken elinde adidas çanta, ayağında nike ayakkabısıyla görüntülenen hanım abla gibi ve yine kahrolsun Yahudi emperyalizmi derken elindeki cocacola içeceğiyle boy boy poz veren bey amca gibi oluruz.. 

 Velhâsıl: Neyi, ne için yapıyoruz önce bunu bi bilelim, kavrayalım, idrak edip; içselleştirelim gerisi gelir inşaAllah.. Şimdi de bilinçli bireyler olarak neden ille de pembe dedik? Hep beraber bi göz atalım. Çünkü: Kadın iffettir, kadın anadır, kadın yârdır, kadın namustur, kadın şereftir, kadın onurdur ve bilhassa kadın başında ayet(başörtüsü) olan, ayaklarının altında ise cennet olan can'dır, canandır. Ve kadın Rabb(c.c)'inin ona verdiği kıymeti bildiği ve ona göre hareket ettiği sürece kadın NUR' dur... Değil bir pembe tranbüs, binlercesi feda olsun İSLAMIN KADINI'na.. 

 Belediyemize teşekkür ediyor böylesi güzel çalışmalarının devamını diliyoruz. Güzel giden ne varsa Rabbimden, ters giden ne varsa bizdendir..  ~VESSELAM~