POLAT: TAŞIDIĞIMIZ EMANETİN HAKKINI VERİRİZ İNŞALLAH

Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 16:41
POLAT: TAŞIDIĞIMIZ EMANETİN HAKKINI VERİRİZ İNŞALLAH
Yeşilyurt Belediye Başkan

Başkan Polat Halk Gününde Affet Evleri Semt Sakinlerini Dinledi

Sanal Instagram haber içi

 

MAŞTİ karşısında bulunan Yeşilyurt Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen halk günü uygulaması ile bire bir görüşme gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi sabah 06.00 ila 10.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Bu kapsamda vatandaşlarla bire bir görüşüp tek tek ilgilenen Başkan Polat, onların sıkıntılarını, dertlerini, taleplerini, şikâyetlerini ve projelerini dinleyerek çözüm bulmaya çalışıyor.

Belediye Başkan Yardımcılarının ve Birim Müdürlerinin de hazır bulunduğu halk günlerinde vatandaşların problemlerinin ve sıkıntılarının en kısa sürede sonuçlandırılması amaçlanıyor.

 

Bu çerçevede Yeşilyurt'un Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Afet Evleri bölgesi muhtarı ve mahalle temsilcileriyle görüşen Polat, mahalle sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili talep, şikâyet ve projelerini dinledi. Affet Evleri semt sakinlerinin kat yoğunluğunun arttırılması ve kentsel dönüşümün kendilerine bırakılması yönündeki isteklere cevap veren Polat,  "Siz emanetinizi bize verdiniz, şimdi siz, bize emanetsiniz. Bir şehrin Belediye Başkanı o şehrin aynı zamanda şehri eminidir,  burası emanet makamıdır. Buranın fakiri, fukarası, ihtiyaç sahipleri hepsinin derdini, sıkıntısını bilmek ve çözmek ve için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Üzerimize düşen görevi yerine getirmezsek bu makamın hakkını vermiş olmayız, şehri emin vasfını yerine getirmiş olmayız” dedi

POLAT "KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPARKEN SOSYAL DOKUYA ZARAR VERİLMEYECEK"

Başkan Polat, “Ben semtinizdeki kentsel dönüşümü niye isterim? Hem sizin sıkıntınızı çözüp hem de şehrin güzelleşmesini isterim. 350 ila 400 metre kare arsalara hiç bir şey sığmaz birleştirmeden planlanmadan hiç bir şey yapılmaz. Plan proje hazırlanırken bütün olarak hazırlanır. Önce binalar yapılacak vatandaşlar evlerine taşınacak ve daha sonra evlerin yıkımı başlayacak. Bizim o bölgeyi geliştirmemiz, yenileştirmemiz ve yaşam standartlarını yükseltmemiz gerekiyor. İnşallah bunları istişareler ile sizlerinde görüşünü alarak yapacağız. Biz kentsel dönüşümü yaparken sosyal dokuyu da parçalamayacağız"  İfadelerini Kullandı.

İlhan içen  haber arası