casino siteleri

Polisaj Malzemeleri Nerelerde ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Diğer Haber Girişi : 26 Ekim 2022 10:01
Polisaj Malzemeleri Nerelerde ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Polisaj cilalama yani yüzey parlatma işlemi olarak bilinmektedir. Polisaj işleminde amaç parlaklık sağlamakla beraber yüzeyi düzeltme olmaktadır. Bu işlemi yapmak için parlatıcı tanecikleri belirli bir basınç ile parlatılacak yüzeye bastırılır. Polisaj işleminin yapılabilmesi için belirli malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Peki bu malzemeler nelerdir, nerelerde ve hangi amaçlarla kullanılır? Bu sorulara en aydınlatıcı cevapları eboyam.com kurucusu Serhan Vardar şu şekilde vermiştir:

YouTube Haber arası

Polisaj Malzemeleri Nelerdir?

Polisaj işlemi sırasında kullanılan ürünlere polisaj malzemesi denilmektedir. Polisaj işleminde kullanılan ürünler polisaj makinesi, polisaj cilası, polisaj keçesi, polisaj fırçası, polisaj süngeri olmaktadır. Bu ürünlerin kullanıcının tercihine bırakılan birçok çeşidi bulunmaktadır. Polisaj yapılacak yüzeyin durumu kullanılacak malzemenin seçilmesinde en etkili kriter olmaktadır. Bu malzeme çeşitleri de kendi içerisinde kullanım amacına göre farklılık göstermektedir.

Polisaj Malzemeleri Nerelerde Kullanılır?

Farklı sektörlerde çeşitli uygulamalar için kullanılan polisaj işlemi yüzeylerin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır. Eskimiş parlaklığını yitirmiş yüzeylerin eski görünümüne ve parlaklığına kavuşması için yapılan işlem olmaktadır. Mobilya, otomobil, tekstil, inşaat, altın, mermer gibi sayısız yüzey ve sektörde uygulanan işlemde kullanılan malzemeler aşağı yukarı değişmemektedir. Uygulama yapılacak alanın türü ve yapılacak işlem çeşidine göre seçilen malzemenin çeşitlerinde değişiklik yapılmaktadır.

Polisaj Malzemeleri Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Polisaj işleminde kullanılan malzemelerinin hepsinin bir kullanım amacı bulunmaktadır. Polisaj makinesi, parlaklığını kaybetmiş yüzeylerin cilalanmasında kullanılan devir ayarlı polisaj malzemesi olmaktadır. Polisaj makinesi çeşitli başlıklar yardımı ile kullanılmaktadır. Kullanılan sektöre göre uygulama alanı ve metotlarında değişiklik görülmektedir. Farklı renk ve modellerle tasarlanan ürünler tüm yüzey tiplerinde zımpara ve cila yapma imkanı sunmaktadır. Elektrikli, şarjlı ve 3D özellikte tasarlanan modeller farklı firmalar tarafından farklı renk seçenekleri ile satışa sunulmaktadır.

 

Polisaj macunu ya da polisaj cilası olarak bilinen ürün temizlemek, parlatmak ve korumak için özel formüle edilen ürünler olmaktadır. Polisaj cilası mat görünümün parlaklık kazanmasını sağlamaktadır. Parlatma keçesi olarak da adlandırılan polisaj keçesi polisaj cilasının yüzeye homojen bir şekilde yayılmasını sağlamaktadır. Polisaj keçesi, polisaj makinesinin baş kısmına takılarak kullanılmaktadır.

 

Polisaj süngeri, polisaj keçesi gibi cilanın yüzeye eşit bir şekilde dağılmasını sağlamaktadır. Polisaj yapılacak yüzeydeki pürüz ya da çiziğe göre sünger ya da keçe kullanımı tercihi yapılmaktadır. Uygulanacak pasta cilanın çeşidi de kullanılacak malzemenin seçilmesinde etkili olmaktadır. Örneğin kalın pasta cila işlemi için yumuşak sünger ile uygulama yapılması mümkün olmamaktadır. Kalın pasta cila işlemi için agresif keçe kullanımının tercih edilmesi daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Polisaj fırçası özellikle halı yıkama polisaj makineleri için kullanılan başlık aparatı olmaktadır. Halı yıkama polisaj makinelerine takılabilme özelliği ile oldukça temiz ve hızlı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.